Πολιτική|16.05.2023 22:50

Εκλογές 2023: «Μάχη» Δένδια, Χαρίτση, Μάντζου στο OPEN για την «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» - Οι θέσεις των κομμάτων

Newsroom

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του OPEN ενόψει των εκλογών του 2023, εκπρόσωποι των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Στο στούντιο βρέθηκαν ο Νίκος Δένδιας, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Δημήτρης Μάντζος προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις του Παναγιώτη Στάθη και του Δημήτρη Καμπουράκη.

Τη συζήτηση στο στούντιο του OPEN σχεδόν μονοπώλησε η περιγραφή του Αλέξη Τσίπρα μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού για την υπόθεση των υποκλοπών στη διακαναλική συνέντευξη.

Σχολιάζοντας αυτή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι πρόκειται για μία «μετατόπιση» του Αλέξη Τσίπρα. «Παλιότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε απολύτως αποκλείσει την κυβέρνηση των ηττημένων». Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι η ΝΔ έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας. «Δεν τις πιστεύουμε», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «εμείς έχουμε καταθέσει μία πρόταση τριών κεφαλαίων που αφορά τον εκλογικό νόμο, το κόμμα και τον αρχηγό».

Ακολούθως ο Αλέξης Χαρίτσης εξήγησε: «Αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο. Είπε επί λέξει ότι “σκοπός μας δεν είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού”». Είπε επίσης το ερώτημα στο οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να απαντήσουν εάν θέλουν διερεύνηση του σκανδάλου. Σημείωσε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επανέρχεται σε θεωρίες συνωμοσίας».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μάντζος είπε ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν παγιδευτεί «σε μία αγωνία προσωπικής πολιτικής επιβίωσης των ηγετών τους. Υπάρχει μία προσωπική βεντέτα μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Εμείς ζητούμε προγραμματικές συγκλήσεις πάνω σε προγραμματικές θέσεις, όχι σε ειδικού σκοπού, όχι σε κυβέρνηση αλα καρτ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκος Δένδιαςειδήσεις τώραεκλογέςΑλέξης ΧαρίτσηςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑαποτελέσματα εκλογών 2023ΠΑΣΟΚεκλογές 2023Αλέξης Τσίπρας