Πολιτική|17.05.2023 07:25

Εκλογές 2023: «Παγίδα» Τσίπρα πίσω από την αναφορά για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» βλέπει το ΠΑΣΟΚ – Πυρά και κατά Μητσοτάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Παγίδα και στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι επιχειρεί να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας με την πρότασή του για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Αποσταθεροποιούν τη χώρα τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού

Στην Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι τέτοιου είδους προτάσεις «αποσταθεροποιούν» τη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν η Ελλάδα να ζήσει ξανά στιγμές 2015. Συνεπώς, όπως επισημαίνουν «ούτε κυβέρνηση ανοχής, ούτε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αλλά κανονική κυβέρνηση»! Επιμένουν, δε, ότι στόχος ήταν και παραμένει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, μολονότι αυτό δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν το κόμμα σε μονοψήφια ποσοστά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να «υποκύψουν» ή να παίξουν το παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.  

Το είπε ξεκάθαρα, άλλωστε, ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο συνέντευξης στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA: «Ο κ. Τσίπρας έχει μιλήσει για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, μετά μας είπε για κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη. Τώρα λέει κάτι καινούργιο. Θέση μου είναι ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ, οδηγεί σε μια κυβέρνηση σταθερή, κανονική. Σταθερή σε θέματα δημοκρατίας – που είναι τα κορυφαία ζητήματα – , σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορούν στην υπόθεση των υποκλοπών, και σε θέματα οικονομίας. Ως προς το επίμαχο που είναι οι υποκλοπές, έχω μιλήσει για  εκ νέου εξεταστική επιτροπή, χωρίς την καταχρηστική χρήση του απορρήτου».  

Ο ίδιος, πάντως, προανήγγειλε ότι το αποτέλεσμα της εξεταστικής θα οδηγήσει σε προανακριτική. Και συνεπώς κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Νομίζω ότι αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε την αλήθεια και η δικαιοσύνη να έχει περισσότερα στοιχεία για να κινηθεί. Όσα λέει ο κ. Τσίπρας είναι όπλο για τον κ. Μητσοτάκη. Όταν λοιπόν κάνει λόγο για κυβερνήσεις οι οποίες δεν είναι σταθερές, δεν αφορούν μια συνολική πολιτική ατζέντα για το μέλλον του τόπου στην οικονομία, στα εθνικά θέματα και βάζει μόνο ένα ζήτημα, αυτό ουσιαστικά κάνει τον κ. Τσίπρα χορηγό του κ. Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι αν υπήρχε μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, ήδη ο κ. Μητσοτάκης θα αποτελούσε παρελθόν». 

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει συγκυβέρνηση. «Εδώ δεν συγκυβερνά με το κόμμα του. Είχε υπό παρακολούθηση τους υπουργούς του. Είναι ένας πολιτικός ο οποίος λειτουργεί με όρους παρέας και θα μπορέσει να κάνει συγκυβέρνηση με ένα δημοκρατικό – θεσμικό – αξιακό κόμμα; Ο κ. Μητσοτάκης θέλει αυτοδυναμία και να είναι ο ίδιος απόλυτος κυρίαρχος. «Το κράτος είμαι εγώ». Λουδοβίκειες  συμπεριφορές  δεν πρόκειται να δεχθώ είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά», είπε χαρακτηριστικά.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςΠΑΣΟΚΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώρααποτελέσματα εκλογών 2023εκλογές 2023Νίκος Ανδρουλάκης