Πολιτική|18.05.2023 23:11

Εκλογές 2023: Σκληρό μπρα ντε φερ Μητσοτάκη Τσίπρα και στη μέση ο... Kατρούγκαλος - Σφοδρά πυρά για την τραγωδία στα Τέμπη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με κεντρικό θέμα τον Γιώργο Κατρούγκαλο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισαν σήμερα τις προεκλογικές του ομιλίες. Ο πρωθυπουργός μολονότι ο πρώην υπουργός «αποσύρθηκε» από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος «φοροκαταιγίδας», ενώ χαρακτήρισε «μαρτυριάρη» τον κ. Κατρούγκαλο ισχυριζόμενος ότι αποκάλυψε τα σχέδια της Κουμουνδούρου και για αυτόν τον λόγο αποτελεί παρελθόν «βγήκε» από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές 2023: Η επίθεση Μητσοτάκη για τον Κατρούγκαλο και η απάντηση Τσίπρα

«Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε δίπλα του τον Βαρουφάκη με τη Δήμητρα. Μετά πόνταρε στην κυβέρνηση των ηττημένων, μετά έγινε κυβέρνηση των απελπισμένων, ειδικού σκοπού. Μετά ήρθε το κερασάκι στην τούρτα να το ομολογεί χθες ο κ. Κατρούγκαλος ότι θέλει να επαναφέρει τον νόμο του για το ασφαλιστικό, με πρώτο βήμα την επαναφορά των κρατήσεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με νόημα: «Το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία, να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το Συμβόλαιο. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Και το Συμβόλαιο αυτό είναι ταυτόχρονα και συμβόλαιο ανάσας. Όχι μόνο για τους αδύναμους αλλά και για τη μεσαία τάξη. Έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε υπέρμετρα και άδικα όλα τα βάρη των μνημονίων. Και εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κύριο Μητσοτάκη. Αυτό είναι το όραμά μας, η δέσμευσή μας και η ηθική μας υποχρέωση συνάμα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Είμαι και είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ, να τον διαβούμε το δρόμο της δικαιοσύνης. Και δε θα κάνουμε πίσω όσα εμπόδια και αν βρεθούν στο δρόμο μας». 

Κόντρα για Τέμπη και υποκλοπές

Κόντρα επικράτησε και με αφορμή τις υποκλοπές αλλά και το δυστύχημα στα Τέμπη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να πάρει ρεβάνς, ενώ απέτυχε ως κυβέρνηση, αλλά απέτυχε και ως αντιπολίτευση. Σήμερα κόβει ξανά 83 δις ευρώ από το λεφτόδενδρο και ζητά ο αθεόφοβος φόβος δικαιοσύνη παντού. Παντού εκτός από δίπλα του όπου έχει τον καταδικασμένο με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκο Παππά», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε «Αλλά όχι μόνο. Τώρα μας απειλεί κιόλας. Μας απειλεί με προανακριτικές. Όπως έκανε με τη σκευωρία novartis. Λοιπόν του λέω εδώ από τη Θεσσαλονίκη. Δεν μασάμε, είναι τζάμπα μαγκιές, ας κοπιάσουν για να ξαναχάσουν. Και καθώς πάμε προς τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο». 

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρα σχολίασε ότι «δεν αντέχεται άλλο πια το καθεστώς Μητσοτάκη. Η χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά. Για αυτό, και σήμερα, μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση, συμβουλεύω τον κ. Μητσοτάκη, να αρχίσει να πακετάρει στο Μαξίμου». Με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, τόνισε πως ο κύριος Μητσοτάκης έκανε το Μαξίμου κέντρο υποκλοπών. Κακοποίησε το κράτος Δικαίου. Έκανε το Predator σήμα κατατεθέν της εξουσίας του. Ο ιστός της αράχνης φυλάκισε το μισό πολιτικό σύστημα. Τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Πιάστηκε με τον κοριό στο αφτί. Αλλά δεν ίδρωσε το αφτί του».  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςαποτελέσματα εκλογών 2023εκλογέςειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΓιώργος Κατρούγκαλοςεκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑ