Πολιτική|19.05.2023 14:23

Εκλογές 2023 - Οι υποψήφιοι: H Mιλένα Αποστολάκη εμπνέεται από προσωπικότητες που δεν παρασύρθηκαν από την επιτυχημένη πορεία τους

Newsroom

Λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι υποψήφιοι βουλευτές απαντούν στο ερωτηματολόγιο του ethnos.gr για τις πολιτικές επιρροές τους, τον ελεύθερο χρόνο τους, τα σχέδια και τις επιδιώξεις τους αλλά και τους ήρωες -πραγματικούς ή φανταστικούς- που τους εμπνέουν. Η Μιλένα Αποστολάκη είναι δικηγόρος και υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

1. Πώς αυτοπροσδιορίζεστε πολιτικά και ποια πιστεύετε ότι είναι η βασική διαφορά δεξιάς- αριστεράς;

Ανήκω στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Η βασική διαφορά δεξιάς-αριστεράς έχει να κάνει με την ανάγκη για μείωση του «κενού» ανάμεσα στους κερδισμένους και εκείνους που μένουν πίσω. Για τη δεξιά αυτή η ανάγκη δεν υφίσταται ως πολιτική προτεραιότητα και ως ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

2. Οι μεγαλύτερες πολιτικές επιρροές σας (άλλοι πολιτικοί, συγγραφείς, στοχαστές) και για ποιο λόγο;

Με  εμπνέουν προσωπικότητες που δεν παρασύρθηκαν από την επιτυχημένη πορεία, ο καθένας στον τομέα τους, και αξιοποίησαν την εξουσία που τους δόθηκε για το κοινό καλό, το συλλογικό όνειρο. Άνθρωποι, που, όπως θα έλεγε ο Ελύτης, «η εποχή τους τους σφράγισε χωρίς να τους παραχαράξει». Η πορεία του Νέλσον Μαντέλα στην πολιτική, ο στοχασμός και η στάση του Καμύ στο χώρο της διανόησης και της λογοτεχνίας, η ανυποχώρητη υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών από την εμβληματική Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, στον τομέα της δικαιοσύνης αποτελούν υπόδειγμα συνέπειας και στάσης ευθύνης. Αυτή τη στάση ευθύνης επιδιώκω να υπηρετώ μέσα από τη συμμετοχή μου στην πολιτική και στο ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας στη φράση του ΚΑΝΤ ότι « από εμάς εξαρτάται να κάνουμε το παρόν να μας δώσει μία υπόσχεση για το μέλλον».

3. Τις (λίγες) ελεύθερες ώρες σας κατά την προεκλογική περίοδο, με τι ασχολείστε; Πώς χαλαρώνετε;

Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος τώρα! Είμαστε στην τελική ευθεία, οπότε η χαλάρωση έρχεται στο τέλος της ημέρας, όταν βρίσκομαι με τους δικούς μου ανθρώπους.

4. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια ενός “πολιτικού λάθους”; Σε ό,τι αφορά το κόμμα σας, ποιο θα λέγατε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει;

Πολιτικό λάθος μπορεί να συνιστά, μια λανθασμένη θέση για ένα ζήτημα, μια καθυστερημένη αντίδραση απέναντι σε κάποιο θέμα, η συνεργασία με ακατάλληλα πρόσωπα. Θα έλεγα ότι η καθυστερημένη απομάκρυνση στελεχών που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τόσων συμπολιτών μας, τα καθυστερημένα αντανακλαστικά απέναντι σε συμπεριφορές που δεν ήταν συμβατές με τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, ήταν ένα λάθος, με μεγάλο πολιτικό κόστος.

5. Ποιον πολιτικό άλλου κόμματος εκτιμάτε και γιατί;

Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι, σε άλλα κόμματα τους οποίους παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που μας χωρίζουν τους εκτιμώ για το ήθος, την ευπρέπεια και την συγκρότησή τους.

6. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αν εκλεγείτε;

Προτεραιότητα μου η στήριξη των νέων ανθρώπων. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, σχέδιο για κοινωνικές κατοικίες,προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα της στέγης.

7. Γιατί πιστεύετε ότι η πλειοψηφία των πολιτών απαξιώνει την πολιτική; Τι έχει πάει λάθος;

Οι υποσχέσεις που δίνονται και δεν τηρούνται, τα σκάνδαλα , η αναποτελεσματική διακυβέρνηση που οξύνει τις ανισότητες, οι ανεπαρκείς υπηρεσίες προς τους πολίτες, ο λαϊκισμός καθώς και η έλλειψη λογοδοσίας, είναι βασικοί λόγοι που οδηγούν στην έλλειψη εμπιστοσύνης και την απονομιμοποίηση της πολιτικής.

8. Αν η ζωή σας γινόταν ταινία ποιος/α ηθοποιός θα σας υποδυόταν και γιατί;

Κάποτε ένας συνάδελφος σας σε ένα σχόλιο του για μένα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, είχε αναφέρει ως κινηματογραφική μου ενσάρκωση την Νάταλι Πόρτμαν. Οπότε αντιγράφω την σκέψη του!

9. Μοιραστείτε με το ethnos.gr (χωρίς να κλέβετε) την τελευταία φωτογραφία που τραβήξατε στο κινητό σας

Η κυρία Αποστολάκη απάντησε πως η τελευταία φωτογραφία στο κινητό της είναι από την πρόσφατη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Θησείο.

Bonus: Χωρίς να ξέρετε ποιος είναι, τι θέλετε να ρωτήσετε τον επόμενο υποψήφιο-καλεσμένο μας;

Ποια απόφαση του/της στην πολιτική θα άλλαζε;;

υποψήφιοιεκλογές 2023Εκλογές Q+Aεκλογέςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚ