Πολιτική|20.05.2023 07:05

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Στόχος το διψήφιο ποσοστό για τη Χαριλάου Τρικούπη – Τα μηνύματα Ανδρουλάκη πριν την κάλπη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφιο ποσοστό, όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει στοχεύσει ψηλά για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης: «Παίρνω την εντολή και ψάχνω για προγραμματικές συγκλίσεις σε μείζονα θέματα»

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι εάν το κόμμα φτάσει το 12% με 13% τότε θα υπάρχει προοπτική, ώστε να πάρει και την τρίτη εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο, μάλιστα, περιέγραψε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τελευταία του συνέντευξη πριν τις εκλογές της Κυριακής.  «Παίρνω την εντολή. Είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ με 12-13% και ψάχνω για προγραμματικές συγκλίσεις σε μείζονα θέματα. Μιλώ με όποιον συζητά και συμφωνεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις για ισχυρό κοινωνικό κράτος, κοινωνική κατοικία, επαναφορά ΕΚΑΣ, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου από το 2025, επαναφορά κανονικότητας σε συντάξεις χηρείας και αναπηρίας και άλλα μέτρα», είπε. Να θυμίσουμε ότι ήδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει θέσει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα και αυτά θα βάλει στο τραπέζι εφόσον έχει ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Ειδάλλως, θεωρούν στη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε διαδικασία δημιουργίας κυβέρνησης. 

Η διαφορά με Τσίπρα - Μητσοτάκη

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «έδειξε» τις διαφορές που ο ίδιος έχει σχέση με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη.  «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τις πολιτικές τους αναγκάζουν το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρό ανάχωμα. Αν λέγαμε τα πράγματα με το όνομα τους, δε θα πηγαίναμε στον γκρεμό. Εγώ λέω τα πράγματα όπως είναι, λέω ότι αυτό το δίπολο οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό και εγώ δείχνω έναν άλλο δρόμο», είπε. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι και οι δύο είναι παντελώς αναξιόπιστοι. Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μεγάλο χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη προσθέτοντας ότι «για να σωθεί, προσκαλεί ακόμη και όσους θέλουν να ψηφίσουν αυτή την εγκληματική συμμορία (σ.σ. την Χρυσή Αυγή). Μετά τα όσα έγιναν -τις δολοφονίες που διέπραξαν και τη δικαστική καταδίκη τους-, το να συνεχίζουν κάποιοι να θέλουν να τους ψηφίσουν… Προφανέστατα δε θέλουμε τέτοιους ψηφοφόρους. Το είπα με ευθύτητα. Καθαρά». 

Ποινικές ευθύνες

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τα περί φυλακής που είπε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, μίλησε χθες για ποινικές ευθύνες. «Η ΕΥΠ με παρακολουθούσε με εντολή Μητσοτάκη στην πιο κρίσιμη πολιτική περίοδο της ζωής μου» τόνισε, ενώ είπε ότι όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευρωπαϊκό ευνομούμενο Κράτος πρέπει «ο καθένας να πληρώσει τις ποινικές ευθύνες του». 

Νέα ΔημοκρατίαΠΑΣΟΚεκλογέςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΑνδρουλάκηςΚυριάκος Μητσοτάκηςεκλογές 2023