Πολιτική|21.05.2023 14:55

Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023: Σε χωριό της Κρήτης ψηφίζουν σε κοντέινερ λόγω σεισμού πριν... δύο χρόνια

Newsroom

Σε κοντέινερ ψηφίζουν για τις εθνικές εκλογές οι κάτοικοι του Αστριτσίου στην Κρήτη, καθώς το σχολείο της περιοχής δεν είναι πλέον κατάλληλο, λόγω του μεγάλου σεισμού που είχε «χτυπήσει» πριν... δύο χρόνια.

Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023: Ψηφίζουν σε κοντέινερ

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, κοντέινερ στήθηκε στο προαύλιο του σχολείου στο χωριό Αστρίτσι, προκειμένου οι κάτοικοι να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Και αυτό γιατί το σχολείο στο οποίο διεξάγονταν οι εκλογές τα περασμένα χρόνια έχει κριθεί ακατάλληλο μετά από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, όπως και αρκετά κτίρια στο χωριό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Το οίκημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούσε ως σχολείο αλλά ως χώρος εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όπως και για άλλες εκδηλώσεις, έχει υποστεί ζημιές οι οποίες το καθιστούν ακατάλληλο προς πάσα χρήση, ενώ δεν έχουν γίνει εργασίες για την αποκατάστασή του ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς ή εν προκειμένω για εκλογικούς σκοπούς.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο η όλη διαδικασία να διεκπεραιωθεί σε κοντέινερ που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα πρόκειται να στηθεί και δεύτερο κοντέινερ για τις ανάγκες των κατοίκων, καθώς στο σχολείο που έχει κριθεί ακατάλληλο γίνονταν συναθροίσεις, εκδηλώσεις κλπ. και τώρα δεν υπάρχει ανάλογος χώρος στο χωριό.

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚρήτηΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023σεισμόςεκλογέςεκλογές 2023ειδήσεις τώρααποτελέσματα εκλογών 2023απλή αναλογική