Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023: Σύγχυση με το γράμμα «Α» στους εκλογικούς καταλόγους - Τι συνέβη
NewsroomΑναστάτωση προκλήθηκε με ορισμένους εκλογικούς καταλόγους καθώς σε στήλη δεξιά από τον ειδικό εκλογικό αριθμό του εκλογέα, αναγράφεται το γράμμα “Α” Κεφαλαίο, που υποδηλώνει το φύλο του ψηφοφόρου (Άρρεν).
Ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι θεωρώντας εσφαλμένα ότι αυτή η ένδειξη υποδηλώνει “Απόδημο”, δηλαδή εκλογέα που ψηφίζει στο εξωτερικό, δεν επέτρεπαν στους εκλογείς να ψηφίσουν.
Διευκρινίζεται ότι για τους απόδημους ψηφοφόρους εξωτερικού η ένδειξη με το γράμμα “Α” Κεφαλαίο (δηλαδή “Απόδημος”) σημειώνεται στον εκλογικό κατάλογο αριστερά πριν από τη στήλη με τον αύξοντα αριθμό του εκλογικού καταλόγου (όπως και η ένδειξη με το γράμμα “Ε” Κεφαλαίο που υποδηλώνει “Ετεροδημότη”).
Δείτε όλες τις εξελίξεις για τις εκλογές 2023 στο liveblog του ethnos.gr
Για να μη δημιουργείται αυτή η σύγχυση με αποτέλεσμα να στερούνται το εκλογικό τους δικαίωμα πολλοί ψηφοφόροι, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, έκανε παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος, το οποίο απάντησε ότι το αντιμετωπίζει, στέλνοντας σχετικό SMS στους δικαστικούς αντιπροσώπους.
- Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις για τις εκλογές: Πού καταγράφονται προβλήματα, τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών από την κάλπη
- Πώς «βλέπουν» τα τουρκικά ΜΜΕ τις ελληνικές εκλογές - Οι τίτλοι που πρωταγωνιστούν
- Ηλικιωμένος ψήφισε με το σκυλάκι του αγκαλιά - Μοναδικά στιγμιότυπα
- Σοβαρό τροχαίο στην Ιεράπετρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε 3 άτομα – Στο νοσοκομείο 3χρονο παιδί
- Στήθηκε exit poll σε… φούρνο της Κοζάνης - «Ό,τι έβγαλι του κτί»
- Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες κληρονομεί η επόμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών
- Αγροτοκτηνοτρόφοι μπήκαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Αποκλείστηκε ο αερολιμένας Χανίων
- «Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τους
- Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
- Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις «Χρυσές Σφαιρές 2026» - Τα βραβεία που διεκδικεί η «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου