Πολιτική|21.05.2023 18:32

Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023: Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετέβη λίγο πριν τις 18:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα πριν γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών.

Εκλογές 2023: Δεν έκανε δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα γραφεία της ΝΔ

Ο πρωθυπουργός δεν προέβη σε κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο, ωστόσο κατά την άφιξή του είπε πως «μισή ωρίτσα ακόμα, δεν μπορούμε να πούμε ακόμα τίποτα, το ξέρετε».

Τι ώρα θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος

Όπως τόνισε νωρίτερα ο κ. Σταυριανουδάκης, περίπου στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Περίπου στις 20:30 θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 22:00 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με τάμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ώστε να καταχωρούν άμεσα τα αποτελέσματα, πρώτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρααπλή αναλογικήεκλογές 2023Κυριάκος Μητσοτάκηςαποτελέσματα εκλογών 2023Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023Νέα Δημοκρατία