Πολιτική|21.05.2023 21:22

Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023: Ποιο είναι το κόμμα Νίκη που μπορεί να μπει στη Βουλή

Newsroom

Βάσει των εκτιμήσεων και των πρώτων αποτελεσμάτων των Εθνικών Βουλευτικών Εκλογών 2023 το κόμμα Νίκη αγγίζει το 3,5%. Η Νίκη είναι ένα κόμμα όχι πολύ γνωστό, που δεν ανήκει στις συστημικές δυνάμεις, ωστόσο βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων, μπορεί να μπει στη Βουλή. Επικεφαλής εμφανίζει ο θεολόγος Δημήτρης Νάτσιος. Η Νίκη περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα».

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ανιχνεύθηκε σε δημοσκόπηση πρώτη φορά λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο, αλλά και άλλων κομμάτων δεξιά της δεξιάς, όπως αυτό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου ή της Λατινοπούλου.

Στην ιστοσελίδα του κόμματος επισημαίνεται ότι, κεντρικό σύνθημα της Νίκης είναι, «Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας». Γίνεται επίσης αναφορά στον στίχο του Σεφέρη «Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό», «η ΝΙΚΗ συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης».

Παράλληλα, το κόμμα «βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Ποιος είναι ο επικεφαλής, Δημήτρης Νάτσιος

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του προέδρου του κόμματος, ο Δημήτρης Νάτσιος είναι «δάσκαλος και θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και  αρθρογραφία».

Από τα άρθρα του διακρίνει κανείς εμμονή με το Κυπριακό, μνημόσυνα για τα… λαμπρά παλληκάρια της ΕΟΚΑ, αντικομμουνισμό και αντιευρωπαϊσμό, επιθέσεις στα ΜΜΕ, αναφορές στην «πονεμένη και απροσκύνητη Ρωμιοσύνη», «αυτοί με τον Κουφοντίνα, εμείς με την Μπουμπουλίνα», για την «εμετική παιδεραστία στα σχολικά βιβλία», για την ανάγκη να φτιαχτούν «φροντιστήρια Ελληνισμού» και άλλα παρεμφερή.

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεκλογέςαποτελέσματα εκλογών 2023εκλογές 2023Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023