Πολιτική|12.03.2019 07:28

Έφτασε μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση το πρωτοσέλιδο της χυδαιότητας

Newsroom

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης έχει αποστείλει ήδη επιστολή στους ευρωπαϊκούς θεσµούς, στον πρόεδρο της Κοµισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και στην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συµβουλίου της Ευρώπης, Λιλιάν Μορί Πασκιέ.

Επίσης, έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του ECRI (European Commission against Racism and Intolerance), αρµόδιου οργανισµού για ζητήµατα ρατσισµού και διακρίσεων. Πολιτικές διαστάσεις έδωσε στο θέµα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα ∆ούρου. Σηµείωσε ότι πρόκειται για στοχοποίηση γυναικών, τονίζοντας πως «η σιωπή της αντιπολίτευσης απέναντι σε φαινόµενα εκχυδαϊσµού του δηµόσιου λόγου, µε σεξιστικά πρωτοσέλιδα όπως το πρόσφατο, δεν είναι απλώς εκκωφαντικά ηχηρή. Είναι αποκαλυπτική του ήθους και του τρόπου µε τον οποίο αντιλαµβάνονται τη λειτουργία της δηµοκρατίας».

Θυµίζουµε ότι για το θέµα έχει παρέµβει η αρµόδια υφυπουργός για ζητήµατα ισότητας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που επικοινώνησε µε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη ∆ηµητρίου.

Δημήτρης ΠαπαδημούληςΜακελειόΕυρωπαϊκή Ένωση