Πολιτική|23.05.2023 16:37

Εκλογές 2023 - Σκέρτσος: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η κοινωνία φοβάται τον Τσίπρα»

Newsroom

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου προκάλεσαν οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης της διερευνητικής εντολής στο προεδρικό Μέγαρο.
«Ο κ. Τσίπρας μας είπε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο -αφού αρνήθηκε ως όφειλε εκ του Συντάγματος να παραλάβει τη διερευνητική εντολή- ότι φοβάται για την κοινωνία. Τα αποτελέσματα πάντως των εκλογών δείχνουν πως η κοινωνία τον φοβάται. Και τον απορρίπτει» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος και προσθέτει:

«Αντί να υποδύεται συνεπώς την αυθεντική φωνή της δημοκρατίας και της κοινωνίας, ας κατέβει από το δικό του θώκο του αλαζονικού ηγεμόνα για να ακούσει καλύτερα τι του είπαν οι πολίτες. Μόνο έτσι θα μπορέσει να κάνει επιτέλους την -οφειλόμενη από το 2019- αυτοκριτική του χωρίς να τους προσβάλλει άλλο».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Ως «οδυνηρό σοκ» χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία παρέδωσε αμέσως την διερευνητική εντολή. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως «πρέπει να αποτρέψουμε την παντοδυναμία ενός ηγεμόνα πρωθυπουργού», αναφερόμενος στη δεύτερη εκλογική μάχη στις 25 Ιουνίου.

«Όπως ήδη ξέρετε δεν κράτησα την διερευνητική εντολή, την κατέθεσα στην ΠτΔ δεδομένου ότι δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα με την απλή αναλογική χάθηκε. Νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές οπότε δεν είχα κανέναν λόγο να κρατήσω την εντολή. Δεν έχω κανέναν λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν για μας ένα οδυνηρό σοκ. Απρόσμενα οδυνηρό. Φοβάμαι και για την κοινωνία είναι ένα οδυνηρό αποτέλεσμα και όσους ψήφισαν τη ΝΔ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και σημείωσε:

«Αν αυτοί οι συσχετισμοί επαναληφθούν θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη δημοκρατία. Μια παντοδυναμία μιας κυβέρνησης που δεν σέβεται τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό. Φανταστείτε έναν παντοδύναμο ηγεμόνα πρωθυπουργό».

Παράλληλα, ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες από την Νέα Δημοκρατία. «Προσωπικά αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη. Αυτό σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη. Ζητώ μια συγγνώμη στους φίλους που δώσαμε μαζί τη μάχη. Και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα δώσουμε μαζί τη μάχη για να αποτρέψουμε μια αλαζονική κυβέρνηση και να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός της αντιπολίτευσης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Δημοκρατίαεκλογές 2023αποτελέσματα εκλογών 2023Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023Άκης ΣκέρτσοςεκλογέςΣΥΡΙΖΑ