Πολιτική|12.03.2019 14:28

Κόντρα Σπίρτζη - Χατζηδάκη για την Εγνατία Οδό

Κατερίνα Τζαβάρα

Τη Νέα Δημοκρατία βλέπει πίσω από τη μη-παραχώρηση της Εγνατίας ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής αντιπαρατιθέμενος με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. «Ποιος διεξάγει τον διαγωνισμό; Τον διεξάγει η Πειραιώς, η ΝΔ;», αναρωτήθηκε ο υπουργός και από εκεί ξεκίνησε ένας κύκλος αντιπαράθεσης. Στην ουσία έκανε λόγο για προνομιακές σχέσεις συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ με τη ΝΔ καταγγέλλοντας πως ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Νέλλας ήταν επί ΝΔ διευθύνων σύμβουλος σε τουλάχιστον δύο οργανισμούς. Παράλληλα, ως νομικός σύμβουλος εμφανίζεται το γραφείο του κ. Φορτσάκη και οικονομικός σύμβουλος η Alpha Bank. 

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «είναι αστεία η άποψη πως ένα κόμμα ταυτίζεται με το τραπεζικό σύστημα» προσθέτοντας ότι έπειτα από τέσσερα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τέτοιου τύπου αιτιάσεις αποτελούν «πολιτικό σουρεαλισμό». Στην αντιπαράθεση για την αύξηση ή μη των διοδίων, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Είστε υπουργός ή διακινητής πολιτικής σαπουνόφουσκας; Στη σουρεαλιστική προσέγγιση ταύτισης της Νέας Δημοκρατίας με το ΤΑΙΠΕΔ και συμβούλους θέλω να σας πω ότι ο κ. Νέλλας και επί ΠΑΣΟΚ είχε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Η.το 2009 και τότε στο ΠΑΣΟΚ ήσασταν κι εσείς. Ταυτίζεστε κι εσείς με το τραπεζικό σύστημα;».

Εγνατία ΟδόςΧρήστος ΣπίρτζηςΚωστής ΧατζηδάκηςΤΑΙΠΕΔ