Πολιτική|30.05.2023 21:00

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης από Κρήτη: Τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός - Ανάγκη για ισχυρή κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου

Newsroom

«Ηττήθηκαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα σκοτεινή και διχασμένη», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε το στόχο για αυτοδυναμία στην επερχόμενη αναμέτρηση.

Ο ίδιος επέμεινε σε αυτό το πλαίσιο στην ανάγκη για «ισχυρή κυβέρνηση. Είδατε για παράδειγμα τι έγινε με την κυβερνοπίθεση που δεχθήκαμε στις εξετάσεις. Οι απειλές είναι πολλές...» 

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Ηττήθηκαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα σκοτεινή και διχασμένη

«Στις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα δυνατή και ενωμένη και ηττήθηκαν αυτοί που την βλέπουν σκοτεινή και διχασμένη» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Νίκησαν αυτοί που σας μίλησαν την γλώσσα της αλήθειας. Αυτοί που δεν κρύφτηκαν στις δυσκολίες, αυτοί που σας μίλησαν τεκμηριωμένα. Αυτοί που σας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Και ηττήθηκαν αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και στα παραμύθια τα οποία δοκιμάσαμε, τα απορρίψαμε και τα ξαναπορρίψαμε. Και τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει υποστεί κόμμα της αντιπολίτευσης τέτοια ήττα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά ακόμα και τώρα, μετά τις εκλογές δεν έμαθαν απολύτως τίποτα».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες «που έκαναν όλη την Ελλάδα γαλάζια» και έκανε λόγο για ένα ισχυρό μήνυμα ευχαριστώντας τους για την στήριξή τους. «Στείλαμε και από εδώ από την Κρήτη ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές της 21ης Μαίου. Ένα μήνυμα συνέχειας και αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο της σταθερότητας και στο δρόμο της προκοπής». Μάλιστα έκανε και μια αναφορά στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο σημείο που ανέφερε τις διαφορές που πέτυχε η ΝΔ στους νομούς της Κρήτης: «Για τους πολλούς παλιούς φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είμαι σίγουρος ότι από εκεί επάνω που βρίσκεται θα χαμογελά», είπε.

«Κάποιοι μπορεί να αιφνιδιάστηκαν αλλά εγώ έβλεπα στα μάτια των ανθρώπων τη στήριξή τους. Ηττήθηκαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα σκοτεινή και διχασμένη, είπε και αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και τα παραμύθια που απορρίψαμε. Τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός. Ποτέ ξανά κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί τέτοια ήττα. Όλα τους φταίνε εκτός από τους ίδιους. Ο ίδιος τους ο εαυτός ήταν το πρόβλημα, είπε και τους αφήνουμε στο παρελθόν, εκεί που ανήκουν», πρόσθεσε.

«Επιμένω στην ανάγκη για ισχυρή κυβέρνηση. Είδατε για παράδειγμα τι έγινε με την κυβερνοπίθεση που δεχθήκαμε στις εξετάσεις. Οι απειλές είναι πολλές...» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε επίσης ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. «Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε πάνω από 5 κόμματα και να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας», είπε. «Πρέπει να έρθουν και καινούριοι να μας ψηφίσουν γιατί στην χώρα δεν υπάρχει άλλη δύναμη προοπτικής», συνέχισε και τόνισε:  «Στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση» Ζήτησε από όλα τα στελέχη και τους βουλευτές «να δώσουν τη μάχη απαλλαγμένοι από το άγχος του σταυρού για να έχει η χώρα στις 25 Ιουνίου ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ».

«Είμαστε πλέον έτοιμοι την επόμενη των εκλογών να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε προς όφελος όλων σας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςεκλογέςεκλογές 2023ειδήσεις τώρααποτελέσματα εκλογών 2023Νέα Δημοκρατία