Πολιτική|31.05.2023 17:55

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Καταδικαστέες οι δηλώσεις Ψαριανού, δεν στοχοποίησε ανθρώπους, στοχοποίησε συμπεριφορές

Αλέξανδρος Διαμάντης

Για τσουνάμι fake news από την αντιπολίτευση έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για τις εκλογές 2023, ενώ καταδίκασε και τις δηλώσεις του Γρηγόρη Ψαριανού που προκάλεσαν σάλο.

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: «Δέκα fake news από την αντιπολίτευση

«Αμφότεροι λοιπόν οι διεκδικητές πλέον των πρωτείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προσεχούς κάλπης καταφεύγουν σε fake news και μισές αλήθειες,  σε παραπληροφόρηση και δημιουργική λογιστική προσπαθώντας να προκαλέσουν σύγχυση στους πολίτες και έτσι να ψαρέψουν στα θολά νερά μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους», είπε.

«Θα σας φέρω 10 παραδείγματα από το τσουνάμι των fake news των τελευταίων 24ωρων, είναι αναγκαίο ώστε μετά να περάσουμε στη θετική ατζέντα της ΝΔ», τόνισε στη συνέχεια και παρουσίασε αναλυτικά τα «10 fake news που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

Τι είπε για Ψαριανό

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κυρίου Ψαριανού για τους εκπαιδευτικούς, υπογράμμισε οτι «είναι καταδικαστέες». «Έχει κληθεί και έχει δώσει εξηγήσεις. Το θέμα κλείνει εδώ. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Προφανώς δεν στοχοποίησε ανθρώπους, δεν στοχοποίησε κλάδους. Στοχοποίησε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Το αφήνουμε εδώ», είπε

Ως προς την Τράπεζα Θεμάτων έκανε λόγο για μεγάλη επίθεση που δέχτηκε από εξωτερικούς παράγοντες η χώρα και το εκπαιδευτικό μας σύστημα. «Γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως είπα, ότι 2019 η ελληνική Δημόσια Διοίκηση ήταν “γυμνή” σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας. Έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες για να βελτιωθεί o βαθμός απόκρισης, καθημερινά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεχόμασταν κυβερνο-επιθέσεις, γινόταν απόκρουση πολλών από αυτών, τέτοιο μέγεθος επίθεσης δεν είχαμε ξαναδεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γρηγόρης ΨαριανόςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραεκλογές 2023εκλογέςΆκης Σκέρτσος