Πολιτική|01.06.2023 07:23

Εκλογές 2023: Ολομέτωπη αντεπίθεση από το ΠΑΣΟΚ - Κατηγορεί τη ΝΔ για προπαγάνδα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Νέας Δημοκρατία προσπαθούν από τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και των γαλάζιων στελεχών. Στο ΠΑΣΟΚ, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέμεναν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, αφού η Νέα Δημοκρατία θέλει να κερδίσει και τον τελευταίο ψηφοφόρο προκειμένου να μην έχει θέμα με την αυτοδυναμία. Την ίδια ώρα, πάντως, από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι πλέον είναι σαφές πως η ΝΔ φοβάται την άνοδο του κόμματος, φοβάται μια σοβαρή αντιπολίτευση.

Υπογραμμίζουν, δε, ότι το συνολικό πρόγραμμα είναι κοστολογημένη, δηλαδή οι 12 προγραμματικές προτεραιότητες που έχουν αναλυθεί και παρουσιαστεί διεξοδικά από τον Νίκο Ανδρουλάκη σε παλαιότερη θεματική εκδήλωση. Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέρασε ανοικτά στην αντεπίθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι επιθυμεί και επιδιώκει μια φορολογική δικαιοσύνη, η οποία θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες. Και, παράλληλα , συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη τονίζουν ότι το συνολικό πρόγραμμα είναι πλήρως υλοποιήσιμο, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. Όπως για παράδειγμα η χθεσινή δήλωση του γραμματέα της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε την Τετάρτη από την ιστοσελίδα του το αναλυτικό πολυσέλιδο πρόγραμμά του, μολονότι αυτό έχει παρουσιαστεί από τον αρχηγό του.

Την ίδια ώρα, από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη τονίσει προς τους… ναυτιλομένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ, αφού η ΝΔ καραδοκεί για να πιαστεί από το παραμικρό λάθος. Τη βασική γραμμή την ανέλυσε χθες ο Ν. Ανδρουλάκης, κι αυτή είναι η ολομέτωπη επίθεση προς τη ΝΔ. « Οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν πιο πολύ από ποτέ. Τα 2/3 των φορολογικών εσόδων προέρχονται από έμμεσους φόρους, που πλήττουν τους πιο φτωχούς Έλληνες και τη μεσαία τάξη. Πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όταν υπάρχουν οι λίστες της ντροπής στα χειρουργεία; Πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουν τη δημόσια Παιδεία, όταν τα παιδιά μας θέλουν καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερα εφόδια για να αντέξουν τις σημερινές δύσκολες συνθήκες», αναρωτήθηκε χθες ο κ. Ανδρουλάκης, δίνοντας σήμα ώστε το κόμμα να προχωρήσει μπροστά. Άλλωστε πολλές φορές η καλύτερη άμυνα είναι η… επίθεση.

ΠΑΣΟΚφορολογίαειδήσεις τώραεκλογέςεκλογές 2023Νίκος Ανδρουλάκης