Πολιτική|02.06.2023 07:24

Εκλογές 2023: Το ΠΑΣΟΚ αντιστέκεται στη γαλάζια επίθεση - Τα συμπεράσματα του Ανδρουλάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα που έχουν καταλήξει στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 24ωρα:

  • Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζεται από media και αντιπάλους στα σοβαρά ως κόμμα που οφείλει να έχει κυβερνητικές απαντήσεις
  • Θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις απαντήσεις του διότι η Νέα Δημοκρατίαπαραμονεύει.

Εξ ου κιόλας ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την πρόθεση του εφόσον συμφωνήσουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, να κατατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θέλει να «βάλει ένα τέλος στη γαλάζια σπέκουλα», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη. Εύκολα βέβαια δεν είναι, καθώς ο μηχανισμός της ΝΔ είναι ισχυρός και η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ σχετικά άγουρη. «Έχουμε πλέον μπει στα βαθιά», παραδέχονται οι ίδιοι, όμως προς ώρας ανταπεξέρχονται αρκετά καλά. Από την πλευρά του ο Ν. Ανδρουλάκης έχει βγει μπροστά, προκειμένου να κάνει σαφές το πρόγραμμα του κόμματος.

Συγκεκριμένα:

  • Για τον ΕΝΦΙΑ: ««Θέλουμε να μειωθεί αυτός ο φόρος και το αποδεικνύουμε με την ψήφο μας. Τρεις φορές έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ»
  • Για τους φόρους στα μερίσματα: «Ουδέποτε μίλησε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ούτε υπάρχει στο πρόγραμμά μας φόρος στα κέρδη. Μάλιστα δεν το ψηφίσαμε, όταν το έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρούμε πως ο φόρος στα μερίσματα πρέπει να είναι 5% -όπως είναι σήμερα- έως τις πρώτες 50.000 ευρώ. Από τις 50.000 έως τις 100.000, το υπερβάλλον ποσό με 10%. Και πάνω από τις 100.000 με 15%».
  • Για το αφορολόγητο όριο των γονικών παροχών: «Για τις γονικές παροχές, εμείς μιλάμε για 400.000 ευρώ ανά γονέα για κάθε παιδί δηλαδή αφορολόγητο όριο συνολικά στις 800.000 ευρώ».

Την ίδια ώρα, από το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι κρυφό, ή κάποιος φόρος που θα έρθει στα ξαφνικά. «Τα πάντα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, ενώ εδώ και καιρό ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάνει γνωστό το πρόγραμμα, σε ειδική μάλιστα θεματική εκδήλωση», υπογραμμίζουν στενοί συνεργάτες του επικεφαλής του κόμματος. «Όλα είναι στο site μας. Απλά το καθένα μπήκε στο σωστό σημείο. Για να μην υπάρχει παρανόηση. Άλλα είναι τα κείμενα τα οποία συζητήσαμε προγραμματικά με εταίρους, φορείς, στελέχη από τον Σεπτέμβριο και άλλο είναι το πρόγραμμα που εγώ εξήγγειλα ως πρόγραμμα 12 σημείων συγκλίσεων πριν τις εκλογές», είπε άλλωστε χθες ο κ. Ανδρουλάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚεκλογές 2023Νίκος Ανδρουλάκης