Πολιτική|02.06.2023 17:00

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Ύστατο χαίρε» με το «τελευταίο βράδυ μου» του Καζαντζίδη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP
NDP

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Θεόδωρου Πάγκαλου αποχαιρέτησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής (02/06) τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία 84 ετών.

Κατά σειρά, επικήδειους εκφώνησαν ο πρώην πρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του εκλιπόντος, Χρήστος Γεραρής, η Έλλη Στάη, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο γιος του, Ανδρέας, και ο άνθρωπος που τον φρόντιζε ως το τέλος, και διετέλεσε επί 9 χρόνια ιδιαίτερός του, Κώστας Μήτσης. Ο τελευταίος, χαρακτηριστικά, ανέφερε και μία συνομιλία που είχε με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, κατά την οποία ο πρώην υπουργός εξέφρασε και την επιθυμία για τον τρόπο που ήθελε να τον αποχαιρετήσουν οι οικείοι του.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλω να ακούσω όταν θα με αποχαιρετάτε»

«Πριν ένα περίπου χρόνο βλέπαμε μαζί την ταινία “Ευτυχία” που πραγματεύονταν τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Σε κάποια στιγμή έπεσε ένα τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη, το “τελευταίο βράδυ μου”. Όταν το άκουσε μου είπε: Αυτός ο Καζαντζίδης ήταν Ελευσίνιος, ένας μαλάκας και μισός ήταν, αλλά αυτό το τραγούδι είναι ωραίο, είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να ακούσω όταν θα με αποχαιρετάτε», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μήτσης και εκείνη τη στιγμή ακούστηκε το τραγούδι, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να δακρύζουν.

Ο εκλιπών είχε εκφράσει την επιθυμία του για το ποιοι θα παρευρίσκονταν στην κηδεία του αλλά και ποιοι θα εκφωνούσαν τους επικήδειους λόγους τους. Ο πάλαι ποτέ κραταιός άντρας του ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει την επιθυμία του και για την αποτέφρωση, όπως ανακοίνωσε  οικογένειά του. Στην κηδεία, εκτός από τη σύζυγο και τα παιδιά του Θεόδωρου Πάγκαλου, παρευρέθηκαν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Λίνα Μενδώνη, Σοφία Ζαχαράκη, Παύλος Χρηστίδης,  Παύλος Γερουλάνος, Χρήστος Βερελής, Γιάννης Σγουρός, Πέτρος Συνοδινός, Νίκος Σηφουνάκης, Βασίλης Χιώτης, Γιάννης Πρετεντέρης, Έλλη Στάη, Γιάννα Αγγελοπούλου, Ελένη Κόκκαλη, Τάσος Τέλογλου, Ιορδάνης Χασαπόπουλος κ.α..

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚΡιτσώναειδήσεις τώραΘεόδωρος Πάγκαλοςκηδεία