Πολιτική|03.06.2023 07:05

Εκλογές 2023: Αύξηση ποσοστών στην Αττική βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ – Στοχευμένες περιοδείες Τσίπρα με επίκεντρο την οικονομία

Βούλα Κεχαγιά

Την πρώτη του θεματική εκδήλωση πιθανότατα με επίκεντρο την οικονομία θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά πρόγραμμα στοχευμένων περιοδειών με την Εύβοια να αποτελεί έναν από τους πρώτους του σταθμούς στην περιφέρεια.

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έδειξαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίζει αδυναμίες σε νομούς όπως η Αρκαδία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Λάρισα, η Κρήτη αλλά και τα νησιά το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με συσπείρωση της εκλογικής του βάσης και ενδυνάμωση της ψυχολογίας των τοπικών μελών του. Κατά τις πληροφορίες στην Κουμουνδούρου υπάρχει σχεδιασμός και για εγκατάσταση ενός call center το οποίο θα μεριμνήσει για την προσωπική επικοινωνία με τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος ιδίως στην περιφέρεια όπου φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο εκλογικό πρόβλημα.

Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πρώτες μετρήσεις που έγιναν μετά τις εκλογές φαίνεται ότι διατηρεί τις δυνάμεις του στην Αττική όπου αρχίζουν να εμφανίζονται και αυξητικές τάσεις των ποσοστών του. Ως εκ τούτου τα κορυφαία στελέχη του κόμματος εξορμούν στην περιφέρεια και μιλούν  σε συνεδριάσεις των νομαρχιακών επιτροπών  ζητώντας από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προβάλλουν το πρόγραμμα του κόμματος επιμένοντας στη θετική ατζέντα των πτυχών του. 

Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να είναι έτοιμη και η νέα εκλογική καμπάνια του κόμματος η οποία θα απευθύνεται στην κοινωνία με θετικά μηνύματα προβάλλοντας την εναλλακτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για μία καλύτερη κοινωνία. Μάλιστα σύμφωνα με όσα έχει υποδείξει στην ηγεσία του κόμματος και ο  Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής πολιτικής επιστήμης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την καλύτερη ανάδειξη του πολιτικού του στίγματος έως τις εκλογές καλό θα ήταν στην πορεία έως τις 25ης Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει και με το συναίσθημα και με τη λογική απευθυνόμενος στους πολίτες. 

Η Κουμουνδούρου τηρεί προσώρας τουλάχιστον την οδηγία του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με το ΚΚΕ εκτός εάν δεχθεί πολιτικές επιθέσεις και προσανατολίζει την κριτική της στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άλλωστε έχουν πεισθεί ότι εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν οι πολίτες στο δρόμο προς τις κάλπες είναι ότι όσο πιο ισχυρός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο λιγότερο καλά θα αισθάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ανάγνωση δε που κάνουν στην Κουμουνδούρου επί της στρατηγικής της ΝΔ διαπιστώνουν ότι η Πειραιώς επιθυμεί τον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης και την ενδυνάμωση μικρότερων κομμάτων για να έχει απέναντί της έναν αδύναμο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραεκλογέςεκλογές 2023αποτελέσματα εκλογών 2023