Πολιτική|13.03.2019 12:38

Ποια κόμματα «σνόµπαραν» την ΕΡΤ

Αντώνης Γκιόκας

H πολιτική πολυφωνία στην ΕΡΤ έχει αποκατασταθεί. Και επιτεύχθηκε έπειτα από προσωπική συνάντηση του διευθύνοντος συµβούλου της εταιρείας, Γιάννη ∆ρόσου, και του εντεταλµένου συµβούλου Ενηµέρωσης, Νίκου Μερτζάνη, µε τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κωνσταντίνο Ζούλα, τον οποίον είχαν καλέσει -και πήγε- στο Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Το βράδυ της περασµένης Τετάρτης, στην εκδήλωση για την παρουσίαση προγράµµατος της ΕΡΤ, η απουσία των κοµµάτων ήταν εκκωφαντική. Και αυτό το λέω γιατί πέρα από τα προβλεπόµενα της εθιµοτυπίας (προσκλήσεις σε αρχηγούς κοµµάτων του δηµοκρατικού τόξου, εκπροσώπους Κοινοβουλευτικών Οµάδων κ.λπ.), η ΕΡΤ απέστειλε και ατοµικές προσκλήσεις σε καθέναν από τους βουλευτές. Η Ν∆ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και δήλωσε ότι θα εκπροσωπούνταν από την Αννα-Μισέλ Ασηµακοπούλου.

Τελικά δεν παραβρέθηκε. Απείχαν επίσης το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Από την Ενωση Κεντρώων είχε απαντήσει θετικά ο πρόεδρός της, Βασίλης Λεβέντης, όµως µια ίωση µε υψηλό πυρετό τον καθήλωσε στο σπίτι. Ωστόσο ΑΝΕΛ και Ποτάµι εκπροσωπήθηκαν από τους Γιώτα Τριγώνη και Κώστα Τσακίρη αντιστοίχως. Αν ερµηνεύω σωστά την «αποχή» των κοµµάτων, αυτό σηµαίνει ότι έχουν ακόµα παράπονα από τον τρόπο που η ΕΡΤ καλύπτει την ειδησεογραφία…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ

ΕΡΤ