Πολιτική|08.06.2023 17:17

Μαρινάκης: «Ο Νίκος Φίλης μίλησε ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη»

Newsroom

Την αντίδραση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη, προκάλεσε αναφορά του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη για τη μειονότητα στη Θράκη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Casus Belli στο Attica TV

«Ο Νίκος Φίλης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ωμή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ του υποψηφίου που εξελέγη με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Ροδόπη», τόνισε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε:

«Δεν περιμένουμε καμία αντίδραση και καμία διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε βέβαια την αποπομπή του Νίκου Φίλη. Φαίνεται ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη γραμμή του κόμματός του. Και αυτή η γραμμή είναι αντίθετη στις διεθνείς συνθήκες και υπονομευτική της αρμονικής συνύπαρξης στη Θράκη. Την απάντηση σε αυτές τις ιδεοληψίες θα τη δώσουν οι πολίτες στις 25 Ιουνίου τόσο στη Ροδόπη, όσο και σε όλη την Ελλάδα».

Η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη

Απαντώντας σε τοποθέτηση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου, ο κ. Φίλης επεσήμανε: «Είναι λυπηρό ο κ. Συρίγος να μιλάει έτσι για 2 εκλεγμένους βουλευτές στη Βουλή. Είναι μια αντίληψη του βαθέως κράτους, των ασφαλιστών, των ΚΥΠατζήδων στη Θράκη που μόνο την πατρίδα δεν υπηρετούν. Άλλα πράγματα κάνουν, παιχνίδια εθνικιστικά που τρώνε και χρήματα. Ψάχνουν διαρκώς θέματα για να υπάρχουν. Διότι είναι αναγκαίος γι αυτούς ο εσωτερικός εχθρός που είναι η μειονότητα, προκειμένου να συντηρούν τη δική τους καριέρα.

Τώρα συμβαίνει κάτι περισσότερο. Μπήκε στο μάτι του κ. Μητσοτάκη ότι η Ροδόπη δεν είναι μπλε και σου λέει “να τη σπάσω”, τρομοκρατώντας τους πληθυσμούς εκεί. Είτε τους χριστιανούς λέγοντάς τους ότι αυτός που βγήκε -ένας από τους 4- δεν είναι Έλληνας αλλά άλλο πράγμα, άρα προσέξτε. Είτε τρομοκρατώντας τους ανθρώπους της μειονότητας. Αυτό δεν είναι δημοκρατία.

Οι άνθρωποι έχουν καθαρό κούτελο, είναι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι, της μουσουλμανικής μειονότητας. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να αυτοπροσδιορίζονται ατομικά, εθνοτικά, δικαίωμά τους.

Πράγματι υπήρξαν καταγγελίες από 2 ενδιαφερόμενους, η μία μάλιστα είναι σύζυγος πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε επιτροπή δεοντολογίας και θα το κρίνει το θέμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΠαύλος ΜαρινάκηςΝέα ΔημοκρατίαΘράκηΝίκος Φίλης