Πολιτική|13.03.2019 15:37

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Newsroom

«Ανοίγουν ο Ξανθός και ο Πολάκης ένα ντουλάπι, βγαίνει η Novartis. Ανοίγουν μια αποθήκη βγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανοίγει προχθές η Αχτσιόγλου ένα παλιό συρτάρι βγαίνουν 241 εκατομμύρια ξεχασμένα, κερασμένα στις φαρμακευτικές εταιρίες, στην υγειά των κορόιδων. Για γέλια και για κλάματα. Αυτό δεν είναι σκανδαλολογία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουμε πάθει σύγκρυο. Σε λίγο κάθε φορά που θα ανοίγουμε παλιά συρτάρια θα φωνάζουμε προληπτικά και τον εισαγγελέα», ανέφερε.

Παρακολουθείστε live την ομιλία

«Βούλιαξαν και ρήμαξαν τη χώρα για να κάνουνε δωράκια, άραγε χωρίς αντάλλαγμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε:

«Την ίδια στιγμή όμως που έκαναν τα στραβά μάτια στις φαρμακευτικές, τον μέσο φορολογούμενο, το μικρό και μεσαίο επιχειρηματία δεν τον ξεχνούσαν να του στείλουν το λογαριασμό. Εκεί δε κερνούσαν. Εκεί τους τρέχανε στα αυτόφωρα για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Με ένα νόμο αίσχος που οδηγούσε τη μισή Ελλάδα στα κρατητήρια μέσα στις πιο μαύρες μέρες της κρίσης. Και αυτό το νόμο εμείς τον αλλάξαμε».

«Αναρωτιούνται οι γραφιάδες της ελίτ: Γιατί χρεοκόπησε η χώρα; Μήπως ήταν η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς; Μήπως έφταιγαν οι απεργίες; Μήπως έφταιγε το κακό το ριζικό μας;» σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός για να τονίσει: «Αλλά όλοι ξέρουν ποιος έφταιξε: Αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, η ολιγαρχία, και τα δωράκια στις ελίτ που μας έκαναν τελευταία χώρα στην Ευρώπη στα έσοδα για 20 συνεχόμενα χρόνια».

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΒουλή