Πολιτική|15.06.2023 10:38

Απαράδεκτη δήλωση Μπογδάνου για το ναυάγιο στην Πύλο: «Δεν αναγνωρίζουμε εθνικό πένθος, ήταν πολίτες τρίτων χωρών»

Newsroom

Σε μία απαράδεκτη και αποκρουστική δήλωση, προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος «Πατριωτικός Συνασπισμός» Κωνσταντίνος Μπογδάνος σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Όπως είπε «δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος γιατί το ναυάγιο έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών» και πρόσθεσε πως το κόμμα του θα συνεχίσει κανονικά το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Η δήλωση

«Εντούτοις δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος. Και δεν το αναγνωρίζουμε ως εθνικό, διότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας, και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών. Ως εκ τούτου, κάθε Έλληνας αισθάνεται αγανάκτηση και οδύνη αλλά δεν είναι εθνικό πένθος αυτό το πένθος. Εθνικό πένθος ήταν τα Τέμπη» είπε στην αρχή.

Πρόσθεσε πως «ο Πατριωτικός Συνασπισμός θα εξακολουθήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Αύριο έχουμε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το πρόγραμμά μας, και θα το κάνουμε. Καλούμε το ελληνικό κράτος, εάν εξακολουθήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, να μην χύνει κροκοδείλια δάκρυα, αλλά να εφαρμόσει εξαντλητικές ποινές στους δουλεμπόρους, να κλείσει τις ΜΚΟ, να μην παρασημοφορεί τους συνεργάτες του. Πένθος ναι, εθνικό όχι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ναυάγιοΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023εκλογέςΠύλοςειδήσεις τώραΚωνσταντίνος Μπογδάνοςεκλογές 2023