Πολιτική|20.06.2023 10:16

Ναυάγιο στην Πύλο - Μηταράκης στο OPEN: Ορισμένοι είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων - Εμείς προλαβαίνουμε τις παράνομες αφίξεις

Newsroom

«Εμείς προλαβαίνουμε τις παράνομες αφίξεις στα σύνορα, με σκάφη του Λιμενικού και με δυνάμεις της Αστυνομίας και τεχνικά μέσα στα σύνορα», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο OPEN ο υποψήφιος βουλευτής Χίου με τη ΝΔ και τέως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου ο κ. Μηταράκης απάντησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ότι η Ελλάδα εφάρμοσε μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και γίνονται νόμιμες αποτροπές στα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα τα οποία και οι ελληνικές αρχές προστατεύουν. «Εμείς προλαβαίνουμε τις παράνομες αφίξεις στα σύνορα, με σκάφη του Λιμενικού και με δυνάμεις της Αστυνομίας και τεχνικά μέσα στα σύνορα», τόνισε.

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας πως με την αμφίσημη πολιτική της από τη μία διατείνεται πως πολεμά τους διακινητές, την ίδια στιγμή όμως, επιβραβεύει και τις παράνομες αφίξεις.

«Είναι μία μεγάλη μπίζνα. Το εν λόγω πλοίο που βυθίστηκε, υπάρχουν αναφορές πως είχε κάνει το ίδιο δρομολόγιο 18 φορές. Όπως μαθαίνουμε οι διακινητές έβγαλαν πάνω από 5 εκατομμύρια από το συγκεκριμένο σκάφος. Φανταστείτε αυτό το σκάφος και πόσα άλλα στη Μεσόγειο, πόσα δεκάδες εκατομμύρια αποφέρουν στα κυκλώματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Επιπλέον είπε πως εδώ και χρόνια ασκείται μεγάλη πίεση από την αριστερά αλλά και από ΜΚΟ για να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας. «Είτε για ιδεολογικούς σκοπούς, είτε για οικονομικούς, ορισμένοι είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων», είπε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ΔημοκρατίαΛιμενικό Σώμααποτελέσματα εκλογών 2023Ελληνική Αστυνομίαειδήσεις τώραεκλογές 2023εκλογέςΝότης Μηταράκης