Πολιτική|14.03.2019 15:02

Μιχάλης Καλογήρου: Δεν αλλοιώνεται η προστασία της έννομης τάξης

Κατερίνα Τζαβάρα

Στις προτάσεις για αλλαγή των ποινικών κωδίκων αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, στον απόηχο των αντιδράσεων για τις επιχειρούμενες αλλαγές στους ποινικούς κώδικες, είπε ότι «οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές απαιτούν νομικό σεβασμό. Οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δίνουν την εκκίνηση ουσιαστικού διαλόγου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που δεν πρέπει να στρεβλώνεται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Μάλιστα, ο υπουργός θέλησε να διευκρινίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνεται η προστασία της έννομης τάξης όσον αφορά την κατοχή και χρήση εκρηκτικών.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογήρου: «Θέματα που προβληματίζουν έχουν ήδη τεθεί στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Καμία πρόταση δεν επιφέρει ή αλλοιώνει την προστασία της έννομης τάξης. Η χρήση παραμένει κακούργημα και αυτό που πλημμεληματοποιείται είναι η κατοχή. Γίνεται μάλιστα πλημμέλημα που εκτίεται».

Ποινικός ΚώδικαςΜιχάλης Καλογήρου