Πολιτική|26.06.2023 20:00

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συμφωνία να συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Newsroom

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με πρωτοβουλία του δεύτερου. Ο κ. Ερντογάν συνεχάρη αρχικά τον κ. Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογές 2023.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι:

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την επιτυχία του στις γενικές εκλογές και εξέφρασε την ευχή η νέα περίοδος να είναι ευεργετική για τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Κατά τη συνομιλία επισημάνθηκε ότι το γεγονός ότι και οι δύο χώρες έχουν ισχυρές κυβερνήσεις, που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των λαών τους, αποτελεί ευκαιρία για το μέλλον των διμερών σχέσεων».

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνία και με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Αναφέρθηκαν στη διμερή συνεργασία καθώς και στη συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαεκλογές 2023ειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκης