Πολιτική|14.03.2019 17:49

Γεννηματά: Όχι άλλο πια δεξιά το τιμόνι για τη χώρα

Κατερίνα Τζαβάρα

«Όχι άλλο πια δεξιά το τιμόνι για τη χώρα» είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας ότι η παλαιά δεξιά της ΝΔ ταυτίζεται ουσιαστικά με τη νέα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ στις συντηρητικές πολιτικές.

Έκανε επίσης αναφορά στις ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και την ολιγωρία της κυβέρνησης, όπως και σε ζητήματα ασφάλειας. «Να σεβαστούν επιτέλους τα θύματα και οικογένειές τους», είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να ζητήσει σε μάκρος, σοβαρά τις δικές του προτάσεις για την Αναθεώρηση, τόνισε επίσης η κ. Γεννηματά κατηγορώντας την κυβερνητική παράταξη για δημιουργία κλίματος τεχνητής πόλωσης και εντοπίζοντας συναφείς κινήσεις και στη ΝΔ.

Τέλος επανέλαβε τη θέση του κόμματός της πως καμία διάταξη-ειδικά αυτές που αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- δεν πρέπει να λάβει 180 ψήφους, προκειμένου να μην δοθεί εν λευκώ εντολή αναθεώρησης στην επόμενη κυβέρνηση.

Επαναλαμβάνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν κάνει παιχνίδια με το κορυφαίο ζήτημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε: «Ως προς το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να προέλθει από την προοδευτική παράταξη. Ένας Πρόεδρος που θα ενώνει σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το Έθνος».

Συνταγματική ΑναθεώρησηΦώφη Γεννηματά