Πολιτική|02.07.2023 07:31

Σε αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» Γεροβασίλη να αναλάβει την Προεδρία της ΚΟ - Σήμερα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Newsroom

Σήμερα στις 12:00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα ορίσει το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Τα 43 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίζουν για τον χρόνο εκλογής του νέου προέδρου, με κρίσιμο ορόσημο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ωστόσο, τα πράγματα είναι... σκούρα, καθώς η Όλγα Γεροβασίλη αρνήθηκε να αναλάβει την προεδρία και το κόμμα καλείται τώρα να βρει σύντομα λύση.

Ειδικότερα, «όχι» στο να αναλάβει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει η Όλγα Γεροβασίλη, με αποτέλεσμα το κόμμα τώρα να αναζητά νέα λύση σε επίπεδο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, καθώς η ορκωμοσία της νέας Βουλής έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η πρώην υπουργός διάλεξε να μην δεχτεί τη θέση και αναμένεται στην Πολιτική Γραμματεία να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω και από αυτό το θέμα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάποιο άλλο πρόσωπο για τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο.

Ωστόσο, πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς την Πέμπτη θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑπαραίτησηΌλγα Γεροβασίληειδήσεις τώρα