Πολιτική|05.07.2023 15:50

ΠΑΣΟΚ: Λακωνικός και ο Δημήτρης Μάντζος για την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου - «Ο καθένας κάνει την επιλογή του και κρίνεται»

Newsroom

Λακωνικός εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, αναφερόμενος στην αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το κόμμα. Όπως και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που περιορίστηκαν να σχολιάσουν ότι «καθένας κάνει τις επιλογές του», έτσι και ο κ. Μάντζος τόνισε πως ο καθένας κάνει την επιλογή του και κρίνεται από αυτή.

Ο κ. Μάντζος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, υπογράμμισε ότι η αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου είναι οικειοθελής και πρόσθεσε πως είναι αρκετά νωρίς για να συζητηθεί το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Λοβέρδου προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για να εμπνεύσει ξανά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να έχει ως στόχο τη συσπείρωση στελεχών αλλά να εμπνεύσει τους πολίτες με ένα πρόγραμμα εναλλακτικής διακυβέρνησης.

«Το προσκλητήριο του Κινήματος δεν πρέπει να απευθύνεται σε στελέχη αλλά να εμπνέει τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Μάντζος.

Η αποχώρηση Λοβέρδου

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα (5/7) πως έστειλε «εμπιστευτική επιστολή» στον Νίκο Ανδρουλάκη, όπου εξέθεσε τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση, τους οποίους χαρακτήρισε «αμιγώς πολιτικούς». «Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη», σημείωσε.

Ολόκληρη η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανδρέας ΛοβέρδοςΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκης