Πολιτική|06.07.2023 22:16

Στίγκας στη Βουλή: Δεν είμαστε συνεχιστές κανενός κόμματος

Αλέξανδρος Διαμάντης

Να αποτινάξει την ταμπέλα της Χρυσής Αυγής επιχείρησε ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας μολονότι το κόμμα βρίσκεται στη Βουλή λόγω της στήριξης του Ηλία Κασιδιάρη. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι είναι κάθετα αντίθετος απέναντι στο ναζισμό και τον φασισμό, υποστηρίζοντας ότι οι Σπαρτιάτες δεν είναι συνεχιστές άλλου κόμματος, εννοώντας προφανώς τη Χρυσή Αυγή.

«Βαθιά δημοκράτες»

Σύμφωνα με τον κ. Στίγκα οι Σπαρτιάτες είναι βαθιά δημοκράτες. Ο ίδιος τόνισε ότι αντί η Βουλή να τους καλωσορίσει τους χαρακτήρισε φασίστες και ναζιστές. «Έχουμε μπερδευτεί δεν ξέρουμε τι είναι Δημοκρατία. Να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια και να κάνεις το αντίθετο. Να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας σου αυτό είναι δημοκρατία. Να χρωστάει 300 εκ ευρώ και να αλλάζει ΑΦΜ», αναρωτήθηκε σχετικά. Την ίδια ώρα, κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει σεισάχθεια των χρεών, κατάργηση των πλειστηριασμών και να λάβει μέτρα υπέρ των δανειοληπτών.

Τέλος, αναφορικά με τα εθνικά θέματα τάχθηκε υπέρ της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ με την Κύπρο, της επέκτασης χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, τόνισε ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η προσφυγή στη Χάγη, να στηριχθεί η μειονότητα στην Αλβανία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

προγραμματικές δηλώσειςειδήσεις τώραΒουλήΒασίλης ΣτίγκαςΧρυσή ΑυγήΣπαρτιάτεςΗλίας Κασιδιάρης