Πολιτική|06.07.2023 23:54

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα ζητάμε την ακρόαση πολιτών στα κυβερνητικά νομοσχέδια - Είμαι η φωνή τους

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την ακρόαση των πολιτών επί των νομοσχεδίων ζήτησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Έχουμε την πρόθεση να ενισχύσουμε τους Θεσμούς, να υπογραμμίσουμε τις διαδικασίες αναφορών των πολιτών στο κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα ασκήσουμε έντονο κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση», είπε αρχικά και συμπλήρωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα ζητήσει την ακρόαση των πολιτών σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνηση.

«Θα έρχονται και θα προσκαλούνται στη Βουλή και θα ακούγονται επί των νομοθετικών πρωτοβουλιών», τόνισε. Υποστήριξε, δε, ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα υπερασπιστεί τη θεσμική λειτουργία της Βουλής γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. «Η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και μπορεί να νομοθετεί έγκυρα και δημοκρατικά με βάση το Σύνταγμα. Θα πράξουμε μέσα στη Βουλή με βάση της αρχές τις ιδέες και τις αξίες μας, με γνώμονα τη δημοκρατία», σημείωσε. 

«Είμαι η φωνή των πολιτών»

«Βρίσκομαι εδώ για να είμαι η φωνή των πολιτών, ο λόγος τους, η παρέμβασή τους. Βρίσκομαι εδώ για να τους φέρω στο προσκήνιο, με τις αγωνίες, τα προβλήματά τους, για να αντιπαλέψω κάθε απόφαση που τους αδικεί» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα και πρόσθεσε: «Η Πλεύση Ελευθερίας κατάφερε να μπει στη Βουλή χωρίς να ακολουθήσει καμία πεπατημένη, χωρίς στελέχη του κομματικού σωλήνα, χωρίς ίντριγκες.  Οι οκτώ βουλευτές θα αποτελέσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα πρότυπο, αποτελούν την ελπίδα και το φως στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αποτελείται από ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών. Τρεις άνθρωποι του πολιτισμού είναι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας».

«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι πολυσχιδής και πολυτάλαντη. Θα ενισχυθεί και θα συμπληρωθεί και με την ένατη έδρα που μας αφαιρέθηκε άδικα», είπε και τόνισε ότι, «Η Πλεύση Ελευθερίας θέλει να υπογραμμίσει ότι σε μια Δημοκρατία του 2023 το κοινοβούλιο πρέπει να είναι αναβαθμισμένο και ανεξάρτητο. Υποψιάζομαι ότι αρκετοί θα αρέσκονταν σε ένα κοινοβούλιο παραγκωνισμένο και χωρίς κύρος. Η Βουλή είναι η μόνη που μπορεί να νομοθετεί έγκυρα με βάση το Σύνταγμα. Δεν είμαστε αυτά που λέμε, αλλά αυτά που κάνουμε. Εμείς θα πράξουμε μέσα στη Βουλή με βάση της Αρχές, τις ιδέες και τις αξίες μας».

«Η αγάπη μπορεί να κινήσει το σύμπαν»

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέληξε: «Λοιδορήθηκε από πολλούς η αγάπη. Αυτή είναι όμως που μπορεί να κινήσει το σύμπαν και που μπορεί να μετακινήσει πολλά. Η αγάπη ενοχλεί και πρέπει να δείξουμε αγάπη στους πολίτες της χώρας τους οποίους θέλουμε να υπερασπιστούμε». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζωή ΚωνσταντοπούλουΒουλήΠλεύση Ελευθερίαςειδήσεις τώραπρογραμματικές δηλώσεις