Πολιτική|07.07.2023 17:56

Προαναγγελία Γεωργιάδη: Ρύθμιση για τους συνταξιούχους που έχουν χρέη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ρύθμιση για τους συνταξιούχους που έχουν χρέη και η σύνταξή τους παρακρατείται προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Προαναγγελία Γεωργιάδη: Ρύθμιση για τους συνταξιούχους που έχουν χρέη

«Σήμερα το καθεστώς λέει αν έχεις χρέος μέχρι 20.000 ευρώ εκδίδεται η σύνταξη και σου παρακρατείται σε 60 δόσεις. Αν έχεις 20.000 και 1 ευρώ δεν θα πάρεις ποτέ σύνταξη. Πρέπει να πληρώσεις εφάπαξ τη διαφορά. Χιλιάδες συμπολίτες μας δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη. Αυτό είναι μια μεγάλη κοινωνική αδικία. Δεν μπορεί το κράτος να εκδικηθεί κάποιον», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας ότι «θα δουλέψουμε άμεσα να βρούμε λύση, δίκαιη που θα δίνει διέξοδο στους ανθρώπους αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν διαφορά ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν αυτά που έχουν εργαστεί». 

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε ώριμες τις συνθήκες για να συζητηθεί το ζήτημα της παρακράτησης της σύνταξης όσων θέλουν να εργαστούν. «Δεν μπορεί αυτή η ανάγκη να τιμωρείται με παρακράτηση 30% της σύνταξης. Οι λεπτομέρειες θα δωθούν τις επόμενες μέρες με τους αρμόδιους υπουργούς»», είπε χαρακτηριστικά. 

«Το  μήνυμα που θέλει να περάσω έιναι δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του πίσω. Ούτε συνταξιούχο ούτε εργαζόμενο. Αυτή είναι η βασική μας στόχευση», σημείωσε. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των συνθηκών εργασίας ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι είναι σε καθημερινή επαφή με τους  κοινωνικούς εταίρους και συλλόγους εργαζομένων προκειμένου να ετοιμαστούν νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας κυρίως στον τουρισμό αλλά και σε επαγγέλματα με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητα όπως πχ τα ντελίβερι. «Σύντομα, στα τέλη Οκτωβρίου θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ρυθμίσεις για ασφαλιστικό που εκκρεμούν και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε. Δεν πρέπει να μας φοβίζουν οι μεταρρυθμίσεις», επισήμανε. 

Σε ότι αφορά την ανεργία είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι πέσει κάτω από 10% σε ένα με ενάμιση μήνα. 

Άδωνις Γεωργιάδηςειδήσεις τώραχρέησυνταξιούχοιρύθμιση οφειλών