Πολιτική|08.07.2023 20:11

Live streaming η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Newsroom

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το Βήμα ότι «καταργούνται όλα τα εμπόδια για την ψήφο των ομογενών» ξεκαθαρίζοντας ότι θα έρθει νομοσχέδιο με ένα άρθρο και κάλεσε και τους 300 βουλευτές να το υπερψηφίσουν.

Δείτε live εικόνα:

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε περαστικά στον Δημήτρη Κουτσούμπα για το απρόοπτο που είχε. Τόνισε ότι αίτημα των εκλογών είναι η αποτελεσματικότητα του κράτους κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι δεν είχε προτάσεις διακυβέρνησης, απέναντι στο σχέδιο της ΝΔ.

Οι εκλογές έδειξαν ότι η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των αλλαγών, σημείωσε και τόνισε ότι «η εντολή που πήραμε είναι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αλλαγών».  Όπως είπε «ο λόγος της αντιπολίτευσης δεν είχε πειστικά επιχειρήματα εναντίον των κυβερνητικών πολιτικών, ούτε χρήσιμες παρατηρήσεις για να τις βελτιώσουν. Οι πολιτικοί αρχηγοί περιορίστηκαν σε επανάληψη συνθημάτων που είχαν εξαντληθεί προεκλογικά».

«Οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι να προχωρήσει γρήγορα σε αυτές» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα η χώρα είναι πρωταγωνίστρια στην πράσινη μετάβαση και μίλησε για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει από εδώ και στο εξής η χώρα.

Μητσοτάκης σε Φάμελλο: Σας διαφεύγει ότι έγιναν εκλογές

Αναφερόμενος στον επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκε πριν από τον ίδιο από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Κ.Φάμελλε σήμερα μας είπατε αυτά που λέγατε πριν από τρεις μήνες. Σας διέφυγε κάτι έγιναν εκλογές. Πήραμε 42% και εσείς 17%. Καταλαβαίνει την αναζήτηση του προσανατολισμού. Αντιπολιτευόσασταν ένα σκιάχτρο που το είχατε στο μυαλό σας. Ο ελληνικός έβλεπε κάτι άλλο και μας επιβράβευσε με υψηλότερο ποσοστό. Το έλεγα και στον κ.Τσίπρα».

Κυριάκος Μητσοτάκηςψήφος εμπιστοσύνηςειδήσεις τώραΒουλή