Πολιτική|14.07.2023 07:37

Μάχη του ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά και το βάρος στην... αυτοδιοίκηση - Πότε θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι των εκλογών

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, αλλά στο ΠΑΣΟΚ κοιτούν… μπροστά. Αντιλαμβάνονται ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για το κόμμα προκειμένου να κερδίσει τον χώρο της κεντροαριστεράς τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προέδρου. Η επιτροπή υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη συνεχίζει την αναζήτηση των υποψηφίων, την στιγμή που το μήνυμα από την ηγεσία είναι να μην υπάρξει «συνεργασία» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γκρίνιες φυσικά υπάρχουν (πάντα υπήρχαν στο ΠΑΣΟΚ οι διαφορετικές φωνές), εντούτοις η προσπάθεια να διεμβολιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει τα περισσότερα στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα ονόματα έχουν κλειδώσει και μένουν ορισμένες λεπτομέρειες μέχρι ο φάκελος να φτάσει στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος θα δώσει το πράσινο φως για την ανακοίνωση των ονομάτων. 

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζουν την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, στη βάση μιας πολιτικής κριτικής, κυρίως σε ότι αφορά το επιτελικό κράτος, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαφημίσει. «Οι ''φάλτσες'' πρώτες νότες των Υπουργών της Κυβέρνησης και τα αλλεπάλληλα ''αδειάσματα'' του Μεγάρου Μαξίμου καταδεικνύουν ότι το επιτελικό κράτος είναι μια κακοκουρδισμένη πελατειακή μηχανή», σημείωναν από το ΠΑΣΟΚ, μετά το αλαλούμ και το διπλό άδειασμα Μητσοτάκη σε Μηταράκη, την στιγμή που συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη υπογράμμιζαν ότι από την αρχή φαίνεται υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Εξάλλου, δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από την ημέρα που η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Ελληνική Βουλή. 

Την ίδια ώρα, στη Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν πως η κυβέρνηση επιμένει να επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια με δήθεν κοινωνικό αποτύπωμα. Ενδεικτικό είναι όπως έλεγαν ότι ήδη το 60% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν αγοραστεί, οπότε οι όποιες μειώσεις των εισιτηρίων θα ευνοήσουν λίγους. «Η πολυδιαφημισμένη παρέμβαση της κυβέρνησης προς τους ακτοοπλόους κατέληξε σε εκπτώσεις της μιας και μόνο ημέρας την εβδομάδα ή στις αυτονόητες προσφορές των εισιτηρίων μετ’ επιστροφής. Και επειδή πολλές φορές τελευταία κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται ως δικαιολογία την προεκλογική περίοδο, να τους θυμίσουμε ότι μέχρι και τις 25 Μαΐου, Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Μητσοτάκης και Υπουργοί οι ίδιοι. Ας μην προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους», τόνιζαν μεταξύ άλλων από το ΠΑΣΟΚ.  

Νέα ΔημοκρατίαΠΑΣΟΚΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώρα