Πολιτική|18.07.2023 13:38

Μάτι: Ήρθη η ασυλία της Ρένας Δούρου - «Ζήτησα να επισπευσθεί διαδικασία, το πράττω με αίσθηση ευθύνης»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ομόφωνα η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου για την φωτιά στο Μάτι. Yπενθυμίζεται ότι η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και από την στιγμή που η κυρία Δούρου εξελέγην βουλευτής θα έπρεπε να αρθεί η ασυλία της προκειμένου η διαδικασία στο δικαστήριο να συνεχιστεί κανονικά.

«Ζήτησα να επισπευσθεί διαδικασία, το πράττω με αίσθηση ευθύνης και σεβασμό. Η οδύνη δεν παραγράφεται και ούτε πρόκειται να παραγραφεί. Η εθνική τραγωδία στο Μάτι αποτελεί εθνική ντροπή! Και σηματοδοτεί τη συνολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος», τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι αποτελεί αντικειμενική πολιτική ευθύνη το γεγονός ότι η πολιτεία δεν εκσυγχρόνισε το πυροσβεστικό σώμα.

«Ταβλαδόρους τους ανεβάζαμε τους πυροσβέστες, ταβλαδόρους τους κατεβάζαμε και όταν διαδήλωναν 25 τους στείλατε ΣΑ να τους αντιμετωπίσει. Το ΠΣ έχει αρμοδιότητα σχεδιασμού διευθυντής και συντονισμού. Όλοι οι άλλοι φορείς, η αστυνομία, το λιμενικού δρουν υποβοηθητικά. Η δικαιοσύνη όφειλε να εξετάσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», προσέθεσε.

Σύμφωνα με την κυρία Δούρου κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι «χωρίς να γνωρίζουν γεγονότα και το ακριβές θεσμικό πλαίσιο έσπευσαν από τις πρώτες ώρες να με δείξουν με το δάχτυλο ως ένοχη για την εθνική τραγωδία».

«Χρησιμοποίησαν χωρίς αιδώ μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενοχής μου. Έκανα υπομονή σκεφτόμουν ότι αυτά που έχω να πω θα τα πω θεσμικά όπου και εκεί που πρέπει ενώπιον φυσικών δικαστών», συμπλήρωσε η ίδια.

Παράλληλα, έκανε λόγο για κατασυκοφάντηση, «που ενδεχομένως οποιαδήποτε απαλλαγή μου σε προγενέστερο του ακροατηρίου στάδιο θα μπορούσε να δημιουργήσει υπόνοιες».

ΜάτιΡένα Δούρουειδήσεις τώρα