Πολιτική|19.07.2023 07:21

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοιχτοί» στη διενέργεια debate οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος

Βούλα Κεχαγιά

Με θετική προσέγγιση φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι διεκδικητές της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το θέμα της διενέργειας debate μεταξύ τους πριν από τη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η σχετική συζήτηση άνοιξε έπειτα από πρόταση που κατέθεσε στη δημόσια τηλεόραση ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος Νίκος Παππάς κάνοντας μάλιστα λόγο για δύο «τηλεοπτικές συναντήσεις» των διεκδικητών μία ως τα τέλη Ιουλίου και μία περί τα τέλη Αυγούστου.

Κατά τις πληροφορίες η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται θετική στη διεξαγωγή μιας τέτοιας «τηλεοπτικής συνάντησης» πιθανότατα σε χρόνο που θα είναι κοντά στην ημερομηνία εκλογής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Άλλωστε όπως διευκρινίζουν συνεργάτες της την επόμενη εβδομάδα η υποψήφια αρχηγός ξεκινά περιοδείες από τη Βόρεια Ελλάδα γνωρίζοντας ότι τον Αύγουστο αυτή η δυνατότητα θα περιοριστεί.

Οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του debate 

Από την πλευρά του και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται ότι δεν διαφωνεί με την προοπτική διενέργειας τηλεοπτικού διαλόγου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι ένα debate από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Δηλαδή με στενούς χρονικούς περιορισμούς και με αδυναμία των υποψηφίων να συζητήσουν μεταξύ τους ώστε να φανεί πού διαφωνούν και πού συγκλίνουν. Από το περιβάλλον του Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι πολιτικοί αντίπαλοι κι εκ των πραγμάτων δεν έχει νόημα να γίνει ένα “debate” όπως για παράδειγμα αυτά που γίνονται ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ούτε ο Νίκος Παππάς που μίλησε για δύο «τηλεοπτικές συναντήσεις» θέτει προϋποθέσεις για το πώς θα συζητήσουν οι διεκδικητές της ηγεσίας για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Θετικός στη διενέργεια debate εμφανίστηκε χθες και ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος Στέφανος Τζουμάκας.

Η κυρία Αχτσιόγλου που έχει εκλεγεί στο δυτικό τομέα της Αθήνας επικοινώνησε χθες με το δήμαρχο Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακό και ενημερώθηκε για τις δύο εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Δαφνίου και στο όρος Αιγάλεω.

ειδήσεις τώραΣτέφανος ΤζουμάκαςdebateΣΥΡΙΖΑΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΝίκος ΠαππάςΈφη Αχτσιόγλου