Πολιτική|24.07.2023 13:14

Στροφή 180 μοιρών από τους Σπαρτιάτες στη Βουλή - «Παρών» στην ψήφο των απόδημων

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στροφή 180 μοιρών έκαναν οι Σπαρτιάτες αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων, καθώς ενώ στην αρμόδια Επιτροπής είχαν ταχθεί υπέρ του «ναι» στην Ολομέλεια, άλλαξαν άποψη.

«Συμφωνούμε επί της αρχής αλλά θέλουμε διορθώσεις. Πράγματι, στην αρχή είχαμε πει ότι θα υπερψηφίσουμε προς το παρόν όμως εμμένουμε στο παρών», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Δημητριάδης, βουλευτής του κόμματος, προκειμένου να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης. 

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε πρόταση νόμου στην οποία δεν θα προσμετράται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο συνολικό αποτέλεσμα της επικράτειας. Κι αυτό διότι όπως είπε οι εκτός Ελλάδας διαμένοντες δεν έχουν δικαίωμα να καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

«Η δική μας συνείδηση είναι καθαρή. Δεκανίκια αρνητικών επιλογών, αντιλαϊκών επιλογών, εμείς δε θα ψηφίσουμε ποτέ. Ψηφίζουμε ως ελάχιστο σεβασμό για το τίτλο- ομογενείς- παρών στο νομοσχέδιο», σημείωσε. Να σημειωθεί ότι «ναι» αναμένεται να πουν εκτός από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας. 

ΣπαρτιάτεςΈλληνες εξωτερικούειδήσεις τώραΒουλή