Πολιτική|24.07.2023 21:54

Θάνατος 46χρονου από θερμοπληξία στη Χαλκίδα – Χρυσοχοΐδης: Καταδικάζω την ανακοίνωση του νοσοκομείου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την καταδίκη του εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφορικά με την συμπερίληψη του επαγγέλματος του 46 χρόνου διανομέα, που πέθανε από θερμοπληξία. Κατόπιν σχετικών αναφορών του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για μια αστοχία.

«Έκανε μία αστοχία εντελώς, ήταν πλήρης αστοχία που αναφέρθηκε στο επάγγελμα αυτού του ανθρώπου και αυτό πραγματικά είναι απαράδεκτο, το αποδοκιμάζω, αλλά το επαναλαμβάνω και το ακούτε από το στόμα του υπεύθυνου υπουργού: ο άνθρωπος αυτός πέθανε από θερμοπληξία», σημείωσε. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πλέον το λόγο έχει ο εισαγγελέας που θα βρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, δηλαδή να  αν ο εργοδότης του έχει ευθύνες ή και όποιοι άλλοι συνέβαλαν ώστε αυτός ο άνθρωπος εκείνη την ώρα να βρίσκεται στο δρόμο. «Συμπάσχω με την οικογένεια του ανθρώπου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ως πολιτεία για να ανευρεθούν οι υπεύθυνοι», συμπλήρωσε. 

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι είναι αδιανόητο να παραμένει ακόμα στη θέση της η διοίκηση του νοσοκομείου της Χαλκίδας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το νοσοκομείο επιχείρησε να καλύψει την αδήλωτη εργασία. «Είναι δείγμα απανθρωπιάς αυτή η ανακοίνωση απέναντι σε έναν εργαζόμενο που έχασε τη ζωή του κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Η διοίκηση του νοσοκομείου Χαλκίδας πρέπει να μην είναι αύριο στη θέση της. Διαφορετικά δίνετε πολιτική νομιμοποίηση στην απανθρωπιά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι «ο εργαζόμενος πέθανε στη κυριολεξία στο δρόμο, γιατί ως εργαζόμενος, ό,τι δουλειά έκανε – τελικώς αποδείχτηκε ότι ήταν εργαζόμενος κάπου- υπέστη αυτή τη βλάβη».

θερμοπληξίαΜιχάλης Χρυσοχοΐδηςθάνατοςειδήσεις τώραΧαλκίδα