Πολιτική|28.07.2023 15:00

Παραιτήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης

Newsroom

Παρελθόν από το υπουργικό του πόστο αποτελεί ο πρώην - πλεόν- υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να την κάνει άμεσα αποδεκτή. Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση η παραίτηση υποβλήθηκε από τον κ. Μηταράκη για «προσωπικούς λόγους».

Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Οικονόμου

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το δημοσίευμα της Καθημερινής για «διακοπές Μηταράκη» την ώρα που η χώρα καιγόταν 

Σημειώνεται ότι η παραίτηση του Νότη Μηταράκη ανακοινώνεται λίγες ώρες αφότου η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει στο «θεωρείο» πως ο υπουργός, ενώ η χώρα καιγόταν βρισκόταν σε διακοπές σε απομακρυσμένο νησί. το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος.

Ούτε η "κήρυξη πολέμου" ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες, και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά...».

Το «κερασάκι στην τούρτα»

Το εν λόγω δημοσίευμα με τις διακοπές του υπουργού, αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα» διαδοχικών «αδειασμάτων» στον πρώην υπουργό και μάλιστα σε διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων θητείας στην Κατεχάκη.

Σημειώνεται ότι στις 12 Ιουλίου, ο Μηταράκης προκάλεσε αναστάτωση στην κυβέρνηση με τα όσα «αποκάλυψε» σε αστυνομικούς συντάκτες κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους για σχέδιο δημιουργίας έφιππου τμήματος στην ΕΛ.ΑΣ και για πλήρη κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Αφενός η κυβέρνηση άμεσα τον «εξέθεσε» γνωστοποιώντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση για σύσταση έφιππης αστυνομίας και αφετέρου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Νότης Μηταράκηςυπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώρα