Αχτσιόγλου: Υπάρχει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών - Τι προτείνει η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
NewsroomΗ αρχή της φοιτητικής ζωής θα έπρεπε να είναι μια στιγμή γεμάτη προσμονή. Προσμονή για τον κόσμο της γνώσης, της προσωπικής ελευθερίας, των απεριορίστων ευκαιριών. Αντί για αυτό, για χιλιάδες οικογένειες η χαρά για την επιτυχία των νέων ανθρώπων αντισταθμίζεται από το άγχος. Άγχος για το κόστος σπουδών και κυρίως άγχος για το κόστος της φοιτητικής στέγης», σημειώνει η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.
«Πρόκειται για ενα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα. Σε πολλές περιοχές συνδέεται με το άναρχο μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης, σε όλες με την εκρηκτική άνοδο στις τιμές των ενοικίων. Οδηγεί στο μαρασμό των περιφερειακών πανεπιστημίων και στη συρρίκνωση του δικαιώματος των φοιτητών και των φοιτητριών σε αξιοπρεπείς συνθήκες σπουδών», αναφέρει, τονίζοντας:
«Υπάρχει λύση. Τράπεζα Στέγης, κανόνες και έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για κατασκευή φοιτητικών εστιών. Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον».
- Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει
- Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
- Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;