Πολιτική|03.08.2023 14:35

ΣΥΡΙΖΑ: «Γρίφος» η υποψηφιότητα Παππά στον Δήμο Αθηναίων - Σε λίγο η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Newsroom

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταλήξει στους τελικούς υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στο αν το κόμμα θα υποστηρίξει ή όχι την υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά για τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο του OPEN ο Χρήστος Τσιγουρής, η κρίσιμη συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και εκεί αναμένεται να έχουμε την τελική επιλογή – εάν δηλαδή ο διεθνής μπασκετμπολίστας θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων ή, το πολιτικό όργανο, θα προκρίνει μία κομματική επιλογή με ισχυρό πολιτικό στίγμα που θα απευθύνεται στον κόσμο που στοιχίζεται στις γραμμές του κόμματος τα τελευταία χρόνια.

Ήδη, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από πολιτικά στελέχη του κόμματος. Από εκεί και πέρα υπάρχει η διεργασία για την ανακοίνωση και άλλων υποψηφιοτήτων, τουλάχιστον στους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  καλούνται σήμερα να καταφέρουν με την απόφασή τους, και να βρουν ισχυρό αντίπαλο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο Αθηναίων και να διατηρήσουν την εσωτερική ισορροπία αδιατάρακτη. Η χθεσινή συνάντηση της ομάδας στελεχών με το Διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά, επιβεβαίωσε ότι η υποψηφιότητα είναι στο τραπέζι.

Το πολιτικό στίγμα τους δίνουν οι 4 υποψήφιοι για την προεδρεία του κόμματος

Την ίδια ώρα οι τέσσερις -έως τώρα- υποψήφιοι που διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος με δημόσιες παρεμβάσεις τους αναδεικνύουν το πολιτικό τους στίγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τα καυτά ζητήματα, όπως της φοιτητικής στέγης, όπως το επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου. «Για χιλιάδες οικογένειες η χαρά για την επιτυχία των νέων ανθρώπων αντισταθμίζεται από το άγχος. Άγχος για το κόστος σπουδών και κυρίως άγχος για το κόστος της φοιτητικής στέγης. Πρόκειται για ενα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα. Υπάρχει λύση. Τράπεζα Στέγης, κανόνες και έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για κατασκευή φοιτητικών εστιών».

 

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε δημόσια στήριξη στο κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες. «Είμαστε στο πλευρό των πολιτών και θα δίνουμε μαζί τις μάχες για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους έναντι της ανεξέλεγκτης και παράνομης καταστροφικής εκμετάλλευσης των παραλιών μας και του δημοσίου χώρου γενικότερα», ανέφερε σε ανάρτηση.

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς επιμένοντας στο άνοιγμα του κόμματος προς το προοδευτικό Κέντρο. «Είμαστε από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο. Δεν υπάρχει καμία άλλη πολιτική εξίσωση. Αυτά είναι τα αμείλικτα πολιτικά μαθηματικά. Σε συνθήκες ενισχυμένης αναλογικής, πρέπει να πιάνεις ποσοστά 30, 35 και 40% για να κερδίζεις τις εκλογές και μόνο η πολιτική στόχευση συγκρότησης αυτής της ευρείας παράταξης έχει νόημα. Ο,τιδήποτε άλλο, είναι μια αναδίπλωση», σημείωσε σε συνέντευξή του.

Στην ανάγκη ανάδειξης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Στέφανος Τζουμάκας. «Η ΝΔ κάνει τη δουλειά της. Εμένα με ενδιαφέρει, τι κάνουμε εμείς. Εμείς θα οδηγήσουμε. Δεν θα ασχολούμαστε τώρα με τον Κυριάκο και με άλλα, συναφή. Πρώτα λοιπόν: οδηγούμε εμείς στη χώρα και έχουμε αυτές τις λύσεις. Θέλουμε την πλειοψηφία, θέλουμε να πάρουμε την κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να είμαστε δεύτερο κόμμα», είπε στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105.5.

Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΠολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑδήμος Αθηναίωναυτοδιοικητικές εκλογέςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος ΤζουμάκαςΈφη ΑχτσιόγλουΑνοιχτή ΠόληΝίκος Παππάς