Πολιτική|03.08.2023 15:31

Ανακωχή στους Σπαρτιάτες, μετά τον «εμφύλιο»: «Λύσαμε τις διαφορές μας, όλα καλά», λέει ο Στίγκας

Newsroom

Ένα τέλος στην εσωκομματική κόντρα φαίνεται πως θέλει να βάλει ο Βασίλης Στίγκας με τους «αντάρτες» βουλευτές του. Σήμερα, τελικά δεν έγινε η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει το κόμμα πως θα γινόταν στις 12 το μεσημέρι. Ο κ. Στίγκας συναντήθηκε με μόνο δύο βουλευτές στο κόμμα του, τον Γιάννη Δημητροκάλη που είναι ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και τον Χάρη Κατσιβαρδά που είναι εκπρόσωπος Τύπου.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Open η Στέλλα Παπαμιχαήλ, φαίνεται πως είτε υπάρχει διάθεση να πέσουν οι τόνοι, είτε ο κ. Στίγκας δεν μπορεί να τα βάλει με την επιρροή που φέρεται να ασκεί έγκλειστος στις φυλακές Ηλίας Κασιδιάρης σε πολλούς από τους βουλευτές του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως 9 «αντάρτες» είχαν αποκηρύξει τη δήλωση που είχε κάνει ο κ. Στίγκας ότι θα πάρει μέτρα για τον βουλευτή του Κωνσταντίνο Φλώρο που είχε στηρίξει ανοιχτά μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στίγκας έξω από τη Βουλή δήλωσε πως «λύθηκαν οι διαφορές, όλα καλά», σε μια διάθεση να βάλει τέλος στον «εμφύλιο» και δήλωσε πως στο τέλος Αυγούστου θα γίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιώτων.

Αναλυτικά ο πρόεδρος των Σπαρτιατών είπε στις δηλώσεις του: «Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα, όλα καλά. Νομίζω θα συνεχίσουμε κανονικότατα. Θα βάλουμε και κάποια πράγματα στη σωστή θέση έτσι ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έργο και σκληρή αντιπολίτευση. Να έχουμε λίγη περισσότερη συνοχή σε κάποια θέματα. Δεν είναι κακό. Είμαστε και καινούριοι στο Κοινοβούλιο...».

ΣπαρτιάτεςΒασίλης Στίγκαςειδήσεις τώραΗλίας Κασιδιάρης