Πολιτική|29.08.2023 07:00

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα ανακοινώσεων για την υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κληρώνει σήμερα για debate

Βούλα Κεχαγιά

Την προοπτική διεξαγωγής ενός τηλεοπτικού debate για «5» (πέντε) θα εξετάσουν πιθανότατα το πρωί της Τετάρτης σε προγραμματισμένη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου. Κι αυτό διότι σήμερα όπως όλα δείχνουν θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε να επικυρωθεί στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, το Σάββατο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ώρα ανακοινώσεων για την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Όσοι εντόπισαν την αξιοσημείωτη δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη τις τελευταίες εβδομάδες με τηλεοπτικές εμφανίσεις και αναρτήσεις στα social media φαίνεται πως επιβεβαιώνονται ως προς την εκτίμησή τους ότι αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία και ότι συνδεόταν με τον σχεδιασμό συμμετοχής του στην κούρσα της διαδοχής, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Το υποδηλώνει άλλωστε η επιστολή που απέστειλε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης-συμμετείχε σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-  προς την Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του κόμματος. Με την επιστολή αυτή ο (υποψήφιος) πρόεδρος του κόμματος ζητεί να ενημερωθούν τα μέλη και οι φίλοι για ανοιχτή συζήτηση το απόγευμα στους Τάφους των Βενιζέλων.

Η επιλογή των Χανίων για την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του συνδέεται ασφαλώς με το γεγονός ότι είναι η γενέτειρά του αλλά και ο τόπος καταγωγής της οικογένειάς του. Σε σχετική αφίσα που έχει κυκλοφορήσει στα social media όπου το όνομα “Κασσελάκης” κυριαρχεί στα trends προαναγγέλλεται πως στις 7.15μμ θα έχει ζωντανή συζήτηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθώς και ότι στις 10μμ θα δώσει τηλεοπτική συνέντευξη στο δελτίο του Κόντρα Channel από το Ενετικό λιμάνι. Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να περιοδεύσει και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης.

Τα “Χανιώτικα Νέα” δημοσίευσαν απόσπασμα της επιστολής Κασσελάκη στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Αισθάνομαι την ανάγκη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου (...) Καλώ τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, αλλά και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό συμπατριώτη μου από τα Χανιά, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε τον τρόπο και τον δρόμο που πρέπει να διανύσουμε μαζί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την Αριστερά του μέλλοντος. Ραντεβού την Τρίτη το απόγευμα στις 7.15 μμ στους Τάφους του Βενιζέλου”.

Από την στιγμή που ανακοινωθεί επισήμως σήμερα η υποψηφιότητά του τότε κατά πάσα πιθανότητα στην αυριανή συνάντηση που θα γίνει στην Κουμουνδούρου με αντικείμενο το debate θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος του. Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι διάκεινται θετικά απέναντι στην προοπτική συμμετοχής σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μόνο να διατυπώνει ενστάσεις ως προς το εάν λόγω της συγκυρίας και της επικαιρότητας με τις καταστροφικές πυρκαγιές οι πολίτες επιθυμούν να παρακολουθήσουν μία συζήτηση μεταξύ υποψηφίων για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

εκλογέςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραdebateΣτέφανος Κασσελάκης