Πολιτική|19.03.2019 19:59

Βουλή: Ιδεολογικό μπούλινγκ με πολιτικό κίνητρο σε βάρος της καταγγέλλει η Κασιμάτη

Κατερίνα Τζαβάρα

Μιλώντας από βήματος στην Ολομέλεια η κ. Κασσιμάτη είπε ότι «τρεις άνδρες βουλευτές πήραν ψηφοδέλτιο μιας γυναίκας συναδέλφου και αποφάσισαν ενώ τους είχε εμπιστευθεί το Σώμα να διαφυλάξουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας να το φωτογραφίσουν και να το διαρρεύσουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης» για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Η κ. Κασσιμάτη αναφερόταν στους κ.κ. Καραγιαννίδη, Μπαξεβανάκη και Φωτήλα και είπε πως μόνο ένας εξ αυτών (ο κ. Φωτήλας) «σχεδόν της ζήτησε συγγνώμη», αναρωτήθηκε για τα κίνητρα και απέδωσε την ενέργεια και στη διάκριση των φύλων ζητώντας να υπάρξουν κυρώσεις από τη Βουλή και δημόσια μομφή.

Στο βήμα ανέβηκε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου που είπε μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται για φαινόμενο που πρέπει να αποδώσουμε στη διάκριση των φύλων οπότε η κ. Κασσιμάτη επανήλθε υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «ιδεολογικό μπούλινγκ» με πολιτικό κίνητρο που έχει πάντως και στοιχεία έμφυλης διάκρισης.

Εν τω μεταξύ, μετά από αίτημα του ΚΙΝΑΛ, ονομαστική ψηφοφορία για την επίμαχη «τροπολογία Κουντουρά» που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, θα διεξαχθεί αύριο στις 15:00 μετά το μεσημέρι.

ΒουλήΝίνα Κασιμάτη