Πολιτική|31.08.2023 18:12

Κόντρα Βελόπουλου - Τασούλα στη Βουλή: «Άσχετος και πορφυρογέννητος ο Μητσοτάκης» - «Αρκετά με το χαμηλότατο επίπεδό σας»

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Κόκκινο» χτύπησε το θερμόμετρο στη Βουλή, όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος. Όλα ξεκίνησαν όταν κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως λέει σαχλαμάρες και ψέματα καθώς επίσης ότι είναι και… ψεκασμένος. Λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης (κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του) κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι λέει «σαχλαμάρες».

Άσχετος και πορφυρογέννητος ο πρωθυπουργός

«Σας δείχνω δημοσιεύματα που μιλούν για επιβραδυντικό υλικό στην Πάρνηθα. Δεν θα αφήσω κανέναν πορφυρογέννητο να μιλάει έτσι. Άσχετος ο πρωθυπουργός», είπε και παραδέχτηκε πως αυτά που λέει προσβάλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρκετά με το χαμηλότατο επίπεδό σας

Άμεσα τον διέκοψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ως απαράδεχτη και εξευτελιστική για αρχηγό. «Παριστάνετε ότι ξέρετε και την ιστορία. Μιλήσατε για πορφυρογέννητους, δεν υπήρχε πορφύρα όταν γεννήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 1968. Αρκετά με το χαμηλότατο επίπεδό σας, που μόνος σας το παραδεχθήκατε», προσέθεσε με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντά: «Δικαίωμά μου να λέω ό,τι θέλω. Δεν θέλω νταβατζήδες ούτε προστάτες. Έχω προστάτη την Παναγία».

Η κόντρα έκλεισε με τον Κ. Τασούλα να σημειώνει: «Άλλαξε η σειρά των κομμάτων, πλέον είστε το πέμπτο κόμμα, μετά τη διαγραφή βουλευτών από τους Σπαρτιάτες. Αυτό αυξάνει τις ευθύνες σας. Σήμερα, μας απογοήτευσατε σφόδρα. Βρε άνθρωπέ μου, πού το είδες το σύστημα, τώρα προσπαθούμε να κάνουμε σύστημα στη χώρα. Τα έχετε βάλει όλοι με το σύστημα, πού το είδατε;».

ΒουλήΚωνσταντίνος ΤασούλαςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚυριάκος Βελόπουλοςειδήσεις τώρα