Πολιτική|03.09.2023 20:00

Στην... κόψη του ξυραφιού οι Σπαρτιάτες: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τον Στίγκα, με φόντο το σχέδιο Κασιδιάρη από τη φυλακή

Newsroom

Εξαϋλώνεται η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, καθώς ανεξαρτητοποιήθηκε και δεύτερος βουλευτής, ο Κωνσταντίνος Φλώρος. Όλα αυτά, με φόντο ένα οργανωμένο σχέδιο του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Φλώρος είναι κομβικό πρόσωπο στην εσωκομματική κρίση που έχει ξεσπάσει, καθώς πρόκειται για το πρόσωπο που είχε εκθειάσει τον Ηλία Κασιδιάρη για την υποψηφιότητά του στον δήμο Αθηναίων -κάτι που είχε προκαλέσει την αντίδραση του Βασίλη Στίγκα.

Στην... κόψη του ξυραφιού

Στους Σπαρτιάτες έχουν μείνει πλέον επτά βουλευτές. Ένα κόμμα, από πέντε και κάτι δεν υφίσταται, κάτι που καθιστά ξεκάθαρα το κόμμα στην κόψη του ξυραφιού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Στέλλας Παπαμιχάηλ για το OPEN.

Παράλληλα, αυτό που φαίνεται είναι πως πρόκειται για ένα καλά μελετημένο και οργανωμένο σχέδιο που εκπονείται μέσα από τις φυλακές Δομοκού -όπου βρίσκεται φυλακισμένος ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.

Η ώρα της αλήθειας για τον Στίγκα

Εξελίξεις αναμένονται και εκτός βουλής, διότι την Τρίτη θα πάει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο κ. Στίγκας και θα πρέπει να δώσει στοιχεία και ονόματα για ποιους εννοούσε όταν έλεγε ότι μέσα στο κόμμα του υπάρχει μαφία.

Ο Βασίλης Στίγκας, επίσης, θα πρέπει να απαντήσει και για το ποιοι είναι αυτοί που τον απειλούσαν με αιχμή την κρατική χρηματοδότηση στους Σπαρτιάτες.

Τέλος, σε όλο αυτό το φόντο θα αρχίσουν να ξετυλίγονται και πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση. Επεξεργάζεται σχέδιο να παγώσει την κρατική χρηματοδότηση στο συγκεκριμένο κόμμα καθώς φαίνεται πως ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει μπει στη Βουλή... από το παράθυρο.

ΣπαρτιάτεςΗλίας Κασιδιάρηςειδήσεις τώραΒασίλης Στίγκας