Πολιτική|04.09.2023 22:51

ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταφέρουν οι υποψήφιοι να κινητοποιήσουν οπαδούς και φίλους του κόμματος; Το μεγάλο στοίχημα

Newsroom

Το μεγάλο στοίχημα στην εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμμετοχή και αν οι υποψήφιοι θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν τον κόσμο να πάει να ψηφίσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Χρήστου Τσιγουρή για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Κουμουνδούρου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ενώ σήμερα κυκλοφόρησε το καινούργιο σποτ, με «άρωμα» Τσίπρα για την μετά – Τσίπρα εποχή.

Θα μπορούσε να υποδείξει την Αχτσιόγλου ως πρόεδρο της ΚΟ αν εκλεγεί ο Κασσελάκης

Η προσπάθεια για την οργάνωση είναι μεγάλη, καθώς αναμένεται να στηθούν περίπου 550 – 570 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, αλλά και να υπάρξει ευελιξία στον χρόνο, όπου υπάρχει μεγάλη προσέλευση. Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία και επιχειρούν να οδηγήσουν τη δημόσια συζήτηση, για την αλλαγή ηγεσίας, εκεί που ο καθένας θεωρεί ότι υπερτερεί.

Η Έφη Αχτσιόγλου θέτει ως ορόσημο τις Ευρωεκλογές λέγοντας ότι, μέχρι τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει ένα στίγμα ότι μπορεί να επιστρέψει σε προοπτική διακυβέρνησης, ο Νίκος Παππάς θέτει μπροστά τα εθνικά ζητήματα ενδεχομένως ελπίζοντας να δυσκολέψει στελέχη από την αριστερή πλευρά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέτει όριο το 2026, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας την εναλλακτική πρόταση. Ο Στέφανος Κασσελάκης λέει ότι, στην περίπτωση που δεν εκλεγεί,  θα παραμείνει στο κόμμα ενώ, αν εκλεγεί -και με δεδομένο ότι κάποιοι του καταλογίζουν το ότι δεν είναι βουλευτής- θα μπορούσε, σύμφωνα με συνεργάτες του, να υποδείξει την Έφη Αχτσιόγλου ως πρόεδρο της ΚΟ.

Το θέμα είναι, ωστόσο, πόσους ενδιαφέρουν αυτά τα ζητήματα και πόσοι, τελικά, θα πάνε στην κάλπη. Αυτό θα φανεί την ερχόμενη Κυριακή (10/09) στις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νίκος ΠαππάςΣΥΡΙΖΑΈφη ΑχτσιόγλουεκλογέςΣτέφανος ΤζουμάκαςΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα