Πολιτική|06.09.2023 14:59

Πειραιάς: Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για Βαρβιτσιώτη - «Απάνθρωπη δήλωση, να την καταδικάσει άμεσα ο Μητσοτάκης»

Newsroom

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το απάνθρωπο περιστατικό στον Πειραιά, που είχε σαν αποτέλεσμα ένας 36χρονος να χάσει τη ζωή του, αφότου μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, της Blue Star Ferries, τον πέταξαν στο λιμάνι την ώρα που το πλοίο απέπλεε σπρώχνοντάς των και σηκώνοντας τον καταπέλτη.

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τετάρτης (06/09), ο υπουργός ναυτιλίας σημείωσε ότι, «σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που θρηνούν τον αδικοχαμένο, αλλά θρηνούν και οι οικογένειες των ανθρώπων που πήγαν για να φέρουν πίσω έναν μισθό, ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω ανακοίνωσής του, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τις καταδικάσει.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση.

«Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας.

Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτηςυπουργείο Ναυτιλίαςνεκρόςειδήσεις τώραBlue Star FerriesΠειραιάςλιμάνι ΠειραιάΣΥΡΙΖΑ