Πολιτική|06.09.2023 16:03

Κικίλιας: «Πρωτόγνωρο φαινόμενο η κακοκαιρία Daniel - Η ένταση μάς έχει βάλει σε μεγάλη πίεση»

Newsroom

Ο Βασίλης Κικίλιας παραχώρησε συνέντευξη για τα όσα απίστευτα βλέπουμε, το τελευταίο 24ωρο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel.

«Το 112 έχει στείλει 14 μηνύματα»

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας και κλιματικής κρίσης μίλησε για φαινόμενο που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στα ελληνικά δεδομένα. «Άνοιξαν στην κυριολεξία οι ουρανοί», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η φράση άνοιξαν οι ουρανοί είναι κυριολεκτική. Η ένταση αυτής της κατάστασης για τα δεδομένα της χώρας μας, μας έχει βάλει σε μεγάλη πίεση. Οι Αρχές, καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες. Έχουμε ιεραρχήσει τις προτεραιότητές μας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Καταβάλλεται προσπάθεια αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές. Είχαμε αποστείλει έγκαιρα σχετική προειδοποίηση και οδηγίες στους δήμους. Έχουν πραγματοποιηθεί 552 αντλήσεις και έχουν σωθεί 417 συμπολίτες μας. Το 112 έχει στείλει 14 μηνύματα», τόνισε.

κακοκαιρία Danielακραία καιρικά φαινόμεναΒασίλης Κικίλιαςυπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίαςκακοκαιρίαειδήσεις τώρα