Πολιτική|07.09.2023 13:19

Φλωρίδης για Πειραιά: Διερευνώνται και οι ευθύνες κρατικών Αρχών - Κάποιοι λιμενικοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ευθύνες και στο Λιμενικό φαίνεται να επιρρίπτει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης σε ό,τι αφορά το συμβάν στον Πειραιά και τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη ο οποίος σπρώχτηκε στο λιμάνι του Πειραιά από τον κατεβασμένο καταπέλτη του πλοίου, όσο αυτό πραγματοποιούσε τον απόπλου του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχουν μπει και οι ευθύνες των κρατικών αρχών.

«Κάποιοι υπάλληλοι του λιμενικού δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Όταν ολοκληρωθούν τα πορίσματα, θα τα πληροφορηθούμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα είχε εκφράσει τη θλίψη του και τον αποτροπιασμό του για την «απώλεια ζωής που έγινε με αδιανόητο τρόπο και η οποία κλονίζει τα πιστεύω και τις αξίες που έχουμε για την ανθρώπινη ζωή». Σημείωσε, δε, ότι η ελληνική Δικαιοσύνη λειτούργησε ταχύτατα, έφερε πίσω το πλοίο και οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας έκανε λόγο για βία και δολοφονία απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο στον οποίο όχι μόνο δεν επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε πλοίο, αλλά απωθήθηκε δολοφονικά από ανθρώπους της διπλανής τελικά πόρτας.

Blue Star Ferriesλιμάνι ΠειραιάΓιώργος Φλωρίδηςειδήσεις τώραΛιμενικό Σώμα