Πολιτική|08.09.2023 20:48

Μητσοτάκης από Βόλο: Προτεραιότητα οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων και η τροφοδοσία τους - Στόχος η άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης

Newsroom

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου για τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel

«Προτεραιότητά μας είναι ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων και η τροφοδοσία τους. Άμεση προτεραιότητα είναι επίσης η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης» τόνισε ο πρωθυπουργός», τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

«Καλούμαστε να χειριστούμε μία πλήρη καταστροφή του δικτύου υδροδότησης», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Θα τρέξουμε πολύ γρήγορα στο μοντέλο του Ιανού, με την πρώτη οικονομική στήριξη. Θα πάμε σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με αποκατάσταση ζημιών και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις ώστε να γίνουν μόνιμα έργα με πιο ανθεκτικό οδικό δίκτυο». 

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αυτό που συμβαίνει με την κλιματική κρίση, είδαμε τι συνέβη και στη Σλοβενία. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και είναι σημαντικό. Η Ελληνική οικονομία πατά στα πόδια της και έχουμε τις αντοχές να στηρίξουμε τους πολίτες μας για να αντέξουν σε αυτή την καταστροφή».

Ο ίδιος ανέφερε: «Θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας (…) Στόχος να αποκατασταθεί άμεσα η υδροδότηση σε Βόλο και Πήλιο». Ο Αχιλλέας Μπέος σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί σε δεκαπέντε με είκοσι ημέρες

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αχιλλέας Μπέος, ο Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και άλλοι αρμόδιοι παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων στο 100% των καταστροφών που έχουν υποστεί, σύμφωνα με το TheNewspaper.gr.

Βόλοςειδήσεις τώρακακοκαιρία DanielΚυριάκος Μητσοτάκηςκακοκαιρία